Servei Català de Trànsit

DISPOSITIU DE TOTS SANTS

Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la festivitat de Tots Sants

query_builder   28 octubre 2021 15:36

event_note Nota de premsa

Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la festivitat de Tots Sants

  • Enguany, 111 persones han perdut la vida a les carreteres i autopistes catalanes

 

  • Prop de 485.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona

 

  • Es desplega un dispositiu especial per minimitzar les afectacions a vies de destinació de muntanya i de l’interior, com la C-16, C-17, C-14, C-55 i N-145, així com a l’AP-7, entre d’altres

 

  • Els Mossos d’Esquadra realitzaran 1.158 controls a la xarxa viària, dels quals 303 de drogoalcoholèmia

 

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana la màxima prudència i responsabilitat als conductors durant els seus desplaçaments per prevenir possibles accidents aquest cap de setmana llarg de tres dies amb motiu de la festivitat de l’1 de novembre, que també inclou la celebració de la Castanyada. Aquest any, fins al 27 d’octubre, han mort a la xarxa viària interurbana catalana 111 persones en 105 accidents mortals.

 

L’SCT, en col·laboració amb la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, establiran un dispositiu especial d’ordenació, regulació i control del trànsit amb motiu de la festivitat de Tots Sants, entre les 15 h de divendres 29 d’octubre i les 24 h de dilluns 1 de novembre, per tal de minimitzar les possibles afectacions de circulació i vetllar per la seguretat viària dels usuaris.

 

Concretament, es preveu que entre les 15 h del divendres 29 i les 15 h del dissabte 30 d’octubre sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona prop de 485.000 vehicles, una xifra molt similar al 2019. A més, entre les 12 i les 24 h de dilluns 1 de novembre, retornaran cap a la zona d’influència de la capital catalana 265.000 vehicles.

 

Aquesta és la primera operació especial clarament de tardor i, per aquest motiu,  les vies amb una mobilitat més elevada seran les que accedeixen cap a  zones de muntanya i interior com la C-16, C-17, C-14 i C-55, així com també l’N-145 d’entrada al principat d’Andorra. També hi haurà retencions importants a l’AP-7, la B-23 i la C-58, tant en la sortida com en el retorn. A més, en l’operació retorn, també es pot complicar la situació a l’A-2, als trams de Jorba i entre Castellolí i Abrera.

 

D’altra banda, atès que la festivitat de Tots Sants coincideix en dilluns, dia 1 de novembre, alguns desplaçaments correspondran a les visites tradicionals als cementiris, fet que pot provocar algunes complicacions viàries en els seus accessos.

 

A més, cal destacar que durant aquest cap de setmana llarg es pot produir un increment de retencions en les autopistes alliberades de peatge (AP-7 des de La Jonquera fins a Alcanar, C-32 nord –Maresme- i C-33)  des del passat 1 de setembre atès que, tal com ha succeït els caps de setmana anteriors, hi ha un transvasament de vehicles cap a aquestes vies, que ja eren considerades, abans d’aquesta situació de gratuïtat, com a carreteres d’elevada mobilitat en totes les operacions especials anuals. Aquest increment de desplaçaments es pot registrar especialment a l’AP-7 tant en trajectes de curt com de llarg recorregut, com per exemple, sortides a centres comercials o a segones residències i llocs d’oci.

 

És per això que des de l’SCT es demana als usuaris que aquest cap de setmana i sobretot de cara al retorn de dilluns 1 de novembre planifiquin els trajectes i evitin en la mesura del possible la franja horària de 17 a 21 h, en què es preveu un nombre més elevat de desplaçaments.

(INFORMACIÓ AMPLIADA DE TOT EL DISPOSITIU AL PDF QUE S'ADJUNTA) 

1  

Fitxers adjunts

DISPOSITIU FESTIVITAT DE TOTS SANTS

DISPOSITIU FESTIVITAT DE TOTS SANTS
PDF | 121

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia