Agència Catalana de l'Aigua

Depuradora de Quart (Gironès).

L'ACA adjudica la redacció del projecte per ampliar la depuradora de Quart, al Gironès

query_builder   18 novembre 2021 11:01

event_note Nota de premsa

L'ACA adjudica la redacció del projecte per ampliar la depuradora de Quart, al Gironès

  • Un cop s’hagi formalitzat el contracte, amb un pressupost proper als 109.000 euros, es disposarà d’un termini de 9 mesos per dur a terme la redacció del projecte

  • La depuradora de Quart, activa des de 2013, tracta un cabal proper al 80% de la seva capacitat i l’ampliació permetrà adaptar-se a les necessitats de sanejament actuals i futures

  • L’actuació, inclosa en el proper cicle de planificació (2022-2027), està pressupostada en 1,6 milions d’euros i, a més de les millores a la depuradora, també inclourà un sistema d’aprofitament d’energia renovable
Detall de la depuradora de Quart (Gironès).
Detall de la depuradora de Quart (Gironès).

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat la redacció del projecte constructiu per ampliar la depuradora de Quart, a la comarca del Gironès. Es destinaran prop de 109.000 euros en la redacció del projecte, adjudicat a l’empresa ABM Serveis d’Enginyeria i Consulting SLU, disposant d’un termini de 9 mesos per a definir la millor solució per ampliar la depuradora, a més d’actuacions per a millorar el funcionament de tot el sistema de sanejament.

En aquest sentit, el projecte haurà de definir l’ampliació del pretractament i del reactor biològic, la millora en el funcionament de les estacions de bombament, entre d’altres actuacions, i també s’haurà de preveure la implementació d’un sistema de generació i subministrament d’energia renovable.

La planta que està actualment en servei es va activar en el 2013 i depura un cabal proper al 80% de la seva capacitat. L’ampliació farà possible adaptar-se a les necessitats de sanejament actuals i futures.

L’ampliació de la depuradora de Quart està prevista en el proper cicle de planificació (2022-2027) i està pressupostada en 1,6 milions d’euros.

Sanejament a Catalunya

Actualment hi ha 532 depuradores en servei a Catalunya, que sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població. Pel que fa a la comarca del Gironès, hi ha 11 depuradores en servei que donen servei a més del 96% de la població de la comarca. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.

1  

Imatges

Foto. Depuradora de Quart (Gironès).

Foto. Depuradora de Quart (Gironès). 195

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 204

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia