Interior

miniatura

Elena aposta per convertir l'ISPC en centre d'excel·lència i prestigi europeu en formació i coneixement sobre seguretat pública

El conseller d'Interior ha presidit avui l'acte d'obertura de l'any acadèmic de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya 2021-2022

query_builder   19 novembre 2021 12:27

event_note Nota de premsa

Elena aposta per convertir l'ISPC en centre d'excel·lència i prestigi europeu en formació i coneixement sobre seguretat pública

El conseller d'Interior ha presidit avui l'acte d'obertura de l'any acadèmic de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya 2021-2022

Foto grup

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Tamara Garcia, ha presidit avui l’acte d’obertura de l’any acadèmic 2021-2022.

El conseller ha destacat l’aposta del Departament d’Interior per transformar i convertir l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya en l’epicentre de la formació, la recerca i el coneixement sobre seguretat pública. “Volem consolidar l’Institut com el referent en coneixement i recerca sobre seguretat pública al nostre país, i potenciar-lo com un centre d’excel·lència i prestigi a nivell europeu”, ha dit.

Amb aquest objectiu, i amb la voluntat d’enriquir el debat social, es fomentarà la formació i sensibilització en l’àmbit de la seguretat i les emergències dirigida a la ciutadania. “La seguretat pública és un pilar fonamental per la convivència i per tant de la democràcia. Per això, comencem una nova etapa de l’Institut més oberta a la societat. Aportar elements de reflexió al debat social és molt positiu i molt necessari i l’ISPC ha d'anar cap aquí”, ha assegurat Elena.  A través de la formació en línia de l'ISPC i altres activitats presencials s’oferirà formació en àmbits com el de la seguretat i l’autoprotecció davant el risc i en el de la prevenció, detecció i eradicació de les violències masclistes, entre d’altres.

 

Foto conseller

Un altre dels objectius d’aquesta transformació és la promoció de la formació dels cossos operatius amb una visió social, feminista i de sostenibilitat. En aquest sentit, s’implementaran activitats formatives per fomentar el lideratge en femení i es potenciarà i s’incrementarà la formació en l’àmbit dels delictes d’odi i discriminació. “Cal ser sensibles al conjunt de la societat, que és plural i diversa, i en particular hem de tenir una cura especial per les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat”, ha insistit el conseller.

Una altra de les novetats d’enguany és que l’ISPC impartirà tota la formació del Cos d'Agents Rurals, tant el curs selectiu per a l’accés al Cos com els diversos cursos que completaran la formació integral dels agents.

A més, per tal de reforçar aquest lideratge, es milloraran les instal·lacions i l’equipament per a formació de l’ISPC. “El nostre compromís i el del Govern és dignificar instal·lacions  i materials per poder fer una formació encara millor”, ha dit el conseller.

Per la seva banda, la directora de l’ISPC, Tamara Garcia, ha destacat que tenim al davant grans reptes que ens il·lusionen, perquè l’Institut és una peça essencial en la construcció del sistema de seguretat pública del nostre país i tenim el privilegi de reunir en un sol centre la formació integral de tots els operadors públics de la seguretat a Catalunya”

En aquest sentit, Garcia ha afegit que “aquesta posició privilegiada ens atorga una doble responsabilitat. D’una banda, ens exigeix transmetre als nostres professionals els aspectes constitutius d’una societat plural i que es reafirma en els valors de justícia social, igualtat, feminisme i desenvolupament sostenible. I, de l’altra, ens obliga a apropar-nos a la societat a la qual ens devem per generar confiança mútua i actuacions conjuntes davant els desafiaments que afrontem”.

Durant l’acte, que ha començat amb una ofrena floral en memòria dels companys de servei, s’han lliurat les distincions honorífiques de l’ISPC 2021 en reconeixement a persones i entitats que en la seva trajectòria professional han mostrat una dedicació especial i que han destacat per les seves tasques de formació, estudi o recerca científica en l’àmbit de la seguretat, amb una repercussió singular en les activitats desenvolupades per l’ISPC.

S’han lliurat 2 distincions col·lectives, una per a Creu Roja Catalunya per la seva col·laboració amb les formacions de l’Escola de Bombers i Protecció Civil i amb les pràctiques externes dels estudiants del Grau en Seguretat. L’altra distinció col·lectiva ha estat per a la Fundació ONCE per la seva col·laboració aportant coneixement sobre l’atenció als col·lectius més vulnerables i sobre com es treballa respecte de la discapacitat visual, auditiva de mobilitat i intel·lectual.

S’han lliurat també 10 distincions individuals a personal de l’Institut, membres dels cossos de Mossos d’Esquadra i  de Bombers, així com policies locals i altres professionals relacionats amb l’àmbit de la seguretat per la seva col·laboració amb l’ISPC.

El doctor en Criminologia i professor a la Universitat de Cambridge, Justice Tankebe, ha estat l’encarregat enguany de pronunciar la conferència inaugural i amb el títol Seguretat, ciutadania i confiança ha parlat de com mantenir la confiança mútua entre la ciutadania i els cossos de seguretat, essencial per garantir la seguretat. Tankebe ha fet una reflexió sobre com construir la legitimitat dels cossos de seguretat i d'emergències i quins són els reptes que han d’afrontar per mantenir-la.

L’ISPC inicia un cicle sobre seguretat, ciutadania i confiança

Amb la conferència d’avui, l’ISPC inicia un cicle de jornades monogràfiques amb el títol Seguretat, Ciutadania i Confiança, que durarà tot l’any i tindrà la seva culminació en l’Escola d’Estiu. Ahir a la tarda ja es va constituir el grup de treball que ho coordinarà i es va fer una primera trobada preparatòria que va comptar amb la presència de Justice Tankebe i membres del cos de Mossos d’Esquadra i de les Policies Locals.

 

 

*Adjuntem, el dossier de premsa elaborat per l’acte d’inauguració del Curs acadèmic 2019/2020.

 

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 1903

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia