Agència Catalana de l'Aigua

Inici obres de la depuradora de Riba-roja d'Ebre.

L'ACA comença la construcció de la depuradora de Riba-roja d'Ebre, amb una inversió de 4,2 MEUR

query_builder   1 desembre 2021 10:30

event_note Nota de premsa

L'ACA comença la construcció de la depuradora de Riba-roja d'Ebre, amb una inversió de 4,2 MEUR

  • Els treballs, que tindran una durada de 13 mesos, consistiran en una depuradora biològica amb capacitat per tractar 500 m3/dia, una estació de bombament, la xarxa de col·lectors en alta i els sobreeixidors

  • Es disposarà d’espai perquè, de cara al futur i en funció de l’increment de població, la depuradora es pugui ampliar

  • L’actuació, a més de fer possible el tractament i la depuració de les aigües residuals generades en aquest municipi, contribuirà a la millora mediambiental del riu Ebre
Moviments de terres per adequar el terreny.
Moviments de terres per adequar el terreny.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat les obres de la depuradora de Riba-roja d’Ebre, a la comarca de la Ribera d’Ebre. Els treballs suposaran una inversió de 4,2 milions d’euros, que inclourà la construcció de la planta (estimada en 13 mesos) i els costos d’explotació per a un any.

La depuradora serà de tipus biològic i tindrà una capacitat per tractar 500 m3/dia, adaptant-se així als increments poblacionals dels mesos d’estiu i a les necessitats de sanejament actuals i futures. Els treballs també contemplen la construcció d’una estació de bombament, la xarxa de col·lectors en alta i els sobreeixidors del sistema de sanejament.

Paral·lelament, es disposarà d’espai perquè la planta es pugui ampliar en el futur i es pugui construir una nova línia de tractament addicional amb una capacitat de 200 m3/dia. La posada en servei d’aquesta depuradora farà possible la millora qualitativa del riu Ebre.

Sanejament a Catalunya

Actualment hi ha 532 depuradores en servei a Catalunya, que sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població. Pel que fa la comarca de l’Anoia, hi ha nou depuradores en servei que donen servei a més del 80% de la població de la comarca. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.

2  

Imatges

Foto 1. Inici dels treballs.

Foto 1. Inici dels treballs. 1171

Foto 2. Inici de les obres.

Foto 2. Inici de les obres. 906

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 175

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia