Delegació a les Terres de l'Ebre

El delegat del Govern presenta els temes del Consell de Direcció del Govern a les Terres de l'Ebre

Albert Salvadó: "Preocupats i amatents a l'evolució de la pandèmia, convidem a la vacunació i a disminuir la interacció socials els propers dies festius"

query_builder   30 novembre 2021 14:30

event_note Nota de premsa

Albert Salvadó: "Preocupats i amatents a l'evolució de la pandèmia, convidem a la vacunació i a disminuir la interacció socials els propers dies festius"

  • A data d'avui, el nombre de persones amb Covid-19 són 22 a les Terres de l'Ebre, de les quals 4 a l'UCI de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta
  • Els ajuntaments de les Terres de l'Ebre reben prop 1'6 milions d'euros d'ajuts pel Glòria
Consell de Direcció de l'Administració Territorial del Govern a les Terres de l'Ebre
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, ha presidit aquest matí la sessió ordinària del Consell de Direcció de l'Administració de la Generalitat, en què s'han tractat temes diversos, entre els quals destaquen les xifres 'preocupants' d'afectació de la Covid-19 a les comarques ebrenques. En aquest sentit, Albert Salvadó ha destacat que "estem preocupats per l'increment notable de casos els darrers dies i pel tensionament que provoca a les diverses instal·lacions hospitalàries, la qual cosa ens fa estar molt amatents a l'evolució de la pandèmia".

A data d'avui, són un total de 22 les persones ingressades per Covid-19 a les Terres de l'Ebre, de les quals a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta n'hi ha 19 a planta i 5 a l'UCI - més 7 ingressats no Covid19 - i a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús són 3 les persones a planta. Amb tot, el delegat del Govern ha valorat molt positivament l'alt percentatge de vacunació a les Terres de l'Ebre, que supera el 80% a les quatre comarques i que es complementa amb prop del 50% de persones vacunades contra la grip. Aquesta situació canvia "totalment el paradigma d'anteriors episodis, per això, convidem la ciutadania a què continuï vacunant-se per a protegir-nos a nivell comunitari i, alhora, la convidem a disminuir la interacció social aquestes properes setmanes de pont i de festes de Nadal".
Albert Salvadó també ha volgut remarcar que la posada en marxa del certificat Covid aquest proper divendres a la restauració, els gimnasos i les residències de gent gran és "una eina per a protegir-nos i fer el màxim d'activitats possible però, amb sensatesa i evitant al màxim trobades amb molta gent".

D'altra banda, la directora territorial de la Presidència, Pilar Caballé, ha presentat també en la reunió del Consell de Direcció els ajuts rebuts per 20 municipis de les Terres de l'Ebre arran dels danys a les infraestructures municipals i la xarxa viària ple temporal Glòria (*veure document adjunt).

Finalment, en el Consell de Direcció d'aquest mes de novembre s'ha valorat el Projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2022 que inicia el tràmit parlamentari. Un Projecte de pressupostos que preveu una inversió de 45'8 milions d'euros, entre el capítol 6 d'inversió real i el capítol 7 de transferències de capital, que suposa "un salt importantíssim en la inversió de la Generalitat, ja que és un 78'9% més respecte el 2020, i un 32'6% més si agafem la mitjana dels darrers cinc anys" - comentava Albert Salvadó. Alhora el delegat del Govern destacava la inversió a través del Projecte de llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2022, conegut com la Llei d'acompanyament dels pressupostos, que preveu un 20% dels ingressos que deriven de les centrals d'energia elèctrica d'origen nuclear. "És un import de recaptació nacional del qual el 20%, 24 milions d'euros es destinen al territori, es gestionarà segons un reglament i una comissió territorial, per tant, és una inversió històrica per a les Terres de l'Ebre, que ens permetrà desenvolupar projectes de transformació econòmica per afrontar l'impacte de tancament de les nuclears els propers anys" - valorava el delegat del Govern.

1  

Fitxers adjunts

Municipis beneficiaris dels ajuts pel Glòria a les Terres de l'ebre

Municipis beneficiaris dels ajuts pel Glòria a les Terres de l'ebre
XLSX | 98

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia