Empresa i Treball

Albert Marti, tercera generació de la família Marti, co-propietari del taller de Mosaics Marti i Jaume Torrejón, artesà mosaista i cap del taller de Mosaics Marti

ARTESANIA

La Generalitat reconeix la trajectòria de l'empresa Mosaics Martí, amb el Premi Nacional d'Artesania 2021

query_builder   21 gener 2022 10:08

event_note Nota de premsa

ARTESANIA

La Generalitat reconeix la trajectòria de l'empresa Mosaics Martí, amb el Premi Nacional d'Artesania 2021

Mosaics Martí
Albert Martí i Jaume Torrejón de Mosaics Martí
  • La Generalitat, a través d’Artesania Catalunya, també ha concedit el Premi al Talent Jove a la dissenyadora tèxtil Sònia Benítez; ha reconegut la tasca de Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca (Prodis) amb el Premi Prestigia; ha atorgat el Premi Restaura a Arcovaleno Restauro; i el Premi Emprèn a Oriol Baró pel seu projecte Liken Skis
  • Amb aquests 5 guardons el Govern vol correspondre a la vàlua i la transcendència que té l’artesania dins la societat catalana i, alhora, contribuir a donar-li la màxima projecció mitjançant el reconeixement de la feina del sector
  • El lliurament dels premis tindrà lloc el proper 26 de gener a les 18.00 hores, en una acte des del Palau de la Generalitat que estarà presidit pel president del Govern, Pere Aragonès i Garcia, i pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió. En l’acte es lliuraran, també, els Premis Nacionals d’Artesania 2020, i els Diplomes de Mestre/a Artesà/ana 2020 i 2021
  • Fins el proper 6 de febrer, el Centre d’Artesania Catalunya acull l’exposició dedicada al mestre artesà orguener, Gerhard Grenzing, distingit amb el premi Nacional d’Artesania 2020, i a la resta de guardonats de l’edició

La Generalitat de Catalunya, mitjançant Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, ha reconegut la trajectòria, l’excel·lència en la producció del mosaic hidràulic, i la seva aportació en la recuperació del patrimoni arquitectònic modernista de l’empresa manresana Mosaics Martí, amb el Premi Nacional d’Artesania 2021.

Alhora ha concedit el Premi al Talent Jove a la dissenyadora tèxtil Sònia Benítez Jiménez; ha reconegut la tasca de Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca (Prodis) amb el Premi Prestigia; ha atorgat el Premi Restaura a Arcovaleno Restauro; i el Premi Emprèn a Oriol Baró Fajula pel seu projecte Liken Skis.

Amb aquests 5 guardons el Govern vol correspondre a la vàlua i la transcendència que té l’artesania dins la societat catalana i, alhora, contribuir a donar-li la màxima projecció mitjançant el reconeixement de la feina del sector.

El Premi Nacional d’Artesania està dotat amb 7.000 euros, una peça commemorativa i l’exposició de l’obra al centre d’Artesania Catalunya. El Premi Emprèn està dotat amb 2.500 euros; i el Premi al Talent Jove, a més d’una dotació de 500 euros, rebrà una sessió d’acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador, i exposarà la seva obra al Centre d’Artesania Catalunya.

El lliurament de l’edició d’enguany dels premis tindrà lloc el proper dimecres 26 de gener a les 18.00 hores, en un acte des del Palau de la Generalitat, que estarà presidit pel president del Govern, Pere Aragonès i Garcia, i pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió. En l’acte també es lliuraran els Premis Nacionals d’Artesania 2020, que es van donar a conèixer el passat mes de juliol; i els Diplomes de Mestre/a Artesà/ana 2020 i 2021 ( adjuntem document dels guardonats amb els Diplomes).

L’acte és podrà seguir en directe a través del web www.govern.cat.

Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya 2021

Premi Nacional d’Artesania: Mosaics Martí, per la llarga trajectòria professional de l’empresa, de tercera generació, i que compta amb 108 anys d’història; la seva excel·lència en la producció del mosaic hidràulic i la seva aportació en la recuperació del patrimoni arquitectònic modernista, amb l’aplicació d’una mirada contemporània a la tècnica tradicional. De Mosaics Martí han sortit les rajoles per restaurar el paviment del Palau Güell, la Pedrera o la Casa Ametller de Barcelona, i actualment és l'única empresa de Catalunya que fabrica mosaic hidràulic de forma artesanal i continuada, des de 1913.

Premi al Talent Jove: Sònia Benítez Jiménez,  pel seu treball d’investigació i aplicació de la natura en la producció de peces tèxtils, generant una interrelació i un diàleg entre els boscos i la seva obra i aconseguint una plena immersió sensorial en l’entorn. La seva peça Komorebi, ha estat  una de les 40 obres seleccionades, enguany, en la 12a edició dels Premis FAD d’Art, i ha format part de l’exposició “El millor disseny de l’any”.

Premi Prestigia: Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca (Prodis), per la seva llarga i exitosa trajectòria en la inclusió de persones amb discapacitats diverses, mitjançant la iniciativa històrica del Taller del Llibre, que té per objectiu elaborar productes d’enquadernació artesanal de qualitat i aconseguir la integració social, laboral i ocupacional d’aquest col·lectiu, oferint-los a través del Taller la possibilitat d’aproximar-se al món de la cultura i l’art i alhora assolir l’aprenentatge d’un ofici.

Premi Restaura: Arcovaleno Restauro, per la conservació del patrimoni artístic i cultural, amb el treball de restauració que han realitzat a monuments del Patrimoni de la Unesco de Catalunya, com el Palau de la Música o la portalada del Monestir de Ripoll, utilitzant  diferents oficis i tècniques artesanes com el mosaic, l’escultura, la pintura mural o els vitralls.

Premi Emprèn: Oriol Baró Fajula, pel seu projecte empresarial Liken Skis de La Pobla de Lillet; per l’aplicació de l’artesania en el disseny i la fabricació artesanal i sota comanda d’esquís de fusta d’altes prestacions i de gran qualitat i durabilitat, amb un alt component d’investigació i innovació.

Exposició dels Premis Nacionals d’Artesania 2020 al Centre d’Artesania Catalunya

Fins el proper 6 de febrer, el Centre d’Artesania Catalunya ( Banys Nous, 11. Barcelona) acull l’exposició dedicada al mestre artesà orguener, Gerhard Grenzing, distingit amb el premi Nacional d’Artesania 2020, i a la resta de guardonats de l’edició que han estat l’Ajuntament de Ripoll amb el Premi Prestigia; la mestra artesana del cuir Sandra Quílez López amb el Premi Restaura; Sastres Paperers amb el Premi Emprèn i l’artista Josep Safont amb el Premi al Talent Jove.  La mostra compta amb un orgue fabricat pel mateix Grenzing, i amb peces de cadascun dels premiats.

6  

Imatges

Albert Martí, tercera generació de la família Martí i co-propietari del taller; i Jaume Torrejón, artesà mosaista i cap del taller de Mosaics Martí

Albert Martí, tercera generació de la família Martí i co-propietari del taller; i Jaume Torrejón, artesà mosaista i cap del taller de Mosaics Martí 2098

Premi Emprèn a Oriol Baró de Liken Skis

Premi Emprèn a Oriol Baró de Liken Skis 335

Premi Restaura a Arcovaleno Restauro

Premi Restaura a Arcovaleno Restauro 14354

Premi Prestigia a Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca (Prodis)

Premi Prestigia a Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca (Prodis) 1459

Peça de la dissenyadora tèxtil Sònia Benítez, Premi al Talent Jove

Peça de la dissenyadora tèxtil Sònia Benítez, Premi al Talent Jove 12818

Exposició al Centre d'Artesania Catalunya

Exposició al Centre d'Artesania Catalunya 170

1  

Fitxers adjunts

Informació dels Diplomes de Mestre/a Artesà/ana 2020 i 2021

Informació dels Diplomes de Mestre/a Artesà/ana 2020 i 2021
PDF | 150

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia