Protecció Civil

Imatge de l'incendi

Alerta del PLASEQCAT per un incendi a una indústria de Montornès del Vallès (Vallès Oriental)

query_builder   19 març 2022 00:28

event_note Nota de premsa

Alerta del PLASEQCAT per un incendi a una indústria de Montornès del Vallès (Vallès Oriental)

 

 

  • En aquests moments els Bombers han donat per ESTABILITZAT l’incendi i han aconseguit aturar la seva propagació

Protecció Civil de la Generalitat manté l’Alerta del PLASEQCAT per un incendi en un indústria de dissolvents de pintura, ubicada al carrer Antonio Machado, de Montornès del Vallès.

En un primer moment s’ha gestionat com un incendi d’indústria i en confirmar-se que  es tractava d'una empresa en què es produïen productes químics s’ha procedit a l’activació del PLASEQCAT.

Consulteu l’incident a:

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi que afecta una nau industrial a Montornès del Vallès (Vallès Oriental)

Tot i que durant l’emergència no s’ha decretat el confinament oficial de la població, preventivament s’ha demanat a la ciutadania de la zona més propera a la indústria afectada que si sentien molèsties es quedessin a casa tancant portes i finestres i que aturessin qualsevol sistema de climatització i ventilació

ACTUALITZACIÓ DE L’INCENDI

Poc abans de les 00.00 hores, els Bombers de la Generalitat ja han donat el foc per estabilitzat. L’operatiu per treballar en l’extinció de l’incendi ha mobilitzat 26 dotacions: 13 camions d’aigua, 2 autoescales i 11 vehicles lleugers de coordinació i comandament. Entre els efectius, la unitat del GROS (Grup de Suport Operatiu) amb el sanitari del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), el GRIT (Grup Incidents Tecnològics) i el GREC (Grup Estructures Col·lapsades) per tal de fer la valoració estructural d’una de les naus afectades i determinar la seguretat per treballar en les tasques d’extinció.

L’incendi ha afectat totalment un conjunt de tres naus al carrer Antonio Machado. A l’arribada dels efectius el foc ja estava totalment desenvolupat i les tasques dels Bombers han estat des de l’exterior, i defensives, per evitar la seva propagació a un altre conjunt de naus properes. Una quarta nau, d’una altra illa de naus, ha quedat afectada per la temperatura. A més, també ha estat necessari contenir l’incendi, amb escuma, del líquid inflamable que vessava dels bidons pel sòl del recinte industrial i també cap a la calçada a l’exterior. Això, ha afavorit la propagació de les flames. És per això, que s’ha demanat el tall del trànsit ferroviari, tant de la línia convencional com de la línia d’alta velocitat, i s’ha tallat la circulació d’un dels carrers que travessava la zona per un pont. També s’ha establert una zona de seguretat, al voltant de l’incendi, per restringir-ne l’accés.

Quan les maniobres d’extinció han permès estabilitzar l’incendi exterior en tots els sectors en què es treballava i s’ha contingut la propagació, les tasques d’extinció han prosseguit, també des de l’exterior, però a l’interior de les naus on encara hi ha flama.

No hi ha constància que en el moment de l’incendi hi hagués cap treballador a l’interior de les empreses i no consta cap persona ferida. Tampoc ha estat necessari realitzar cap desallotjament.

Fins al lloc també s'hi han desplaçat efectius dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local, de Protecció Civil, i ambulància del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia