Territori

Catalunya amb Ucraïna

'Catalunya amb Ucraïna': el nou web de referència de la Generalitat per informar i donar resposta al conflicte bèl·lic

query_builder   28 març 2022 13:58

event_note Nota de premsa

'Catalunya amb Ucraïna': el nou web de referència de la Generalitat per informar i donar resposta al conflicte bèl·lic

  • El web ucraina.gencat.cat, també en ucraïnès, recull tota la informació útil per a les persones refugiades, diferents opcions per col·laborar i suport a les empreses afectades i als ajuntaments
  • El telèfon 900 500 912 atén les consultes de la ciutadania, també en ucraïnès
Imatge del portal

La Generalitat de Catalunya fa setmanes que treballa per donar resposta a la crisi humanitària, econòmica i social que pot suposar la guerra a Ucraïna. El web ‘Catalunya amb Ucraïna’ ucraina.gencat.cat centralitza tota la informació relacionada amb la guerra.

El portal ofereix contingut de tots els àmbits (social, cultural, educatiu, sanitari...)  i s’actualitza diàriament amb la col·laboració de tots els departaments de la Generalitat. També està disponible en ucraïnès i en anglès a ukraine.gencat.cat.

Conté cinc eixos principals:

  • Persones refugiades: informació bàsica relacionada amb l’arribada a Catalunya, vies de contacte, informació sobre allotjament, manutenció, ajuda psicològica, escolarització dels infants i joves, servei de traducció, assessorament jurídic, etc.
  • Col·laboració i solidaritat: on enviar ajuda econòmica, com acollir famílies o infants que arriben, com oferir feina, serveis de traducció o acompanyament, etc.
  • Informació per als ajuntaments: guia d’acollida per donar resposta als dubtes dels ens locals sobre l’arribada de persones refugiades als municipis.
  • Empreses afectades: mesures extraordinàries per mitigar els efectes de la guerra a Ucraïna per a les empreses catalanes que hi tenen presència comercial.
  • Preguntes més freqüents: resolució de dubtes concrets de les persones refugiades i dels catalans i catalanes que volen oferir ajuda.

A la secció ‘Novetats’ s'hi pot trobar la informació més recent i altres continguts d'especial rellevància: subvencions a ONG i entitats humanitàries, actes de captació de fons, consells per gestionar les emocions i inquietuds dels infants davant la guerra, subvencions a ONG i entitats humanitàries...

Tríptic informatiu

Aquesta setmana es repartirà un tríptic informatiu arreu del territori que conté un codi QR que enllaça al web i les vies de contacte dels serveis essencials que han de conèixer les persones refugiades:

  • Acollida: 900 500 912. Informació sobre allotjament, manutenció, escolarització d’infants i joves, ajuda psicològica, servei de traducció, assessorament jurídic, etc. Atenció també en ucraïnès. Des de l’estranger, cal trucar al +34 93 273 46 00.
  • Urgències:
    • De seguretat: 112. Robatoris, agressions, accidents, tràfic de persones (explotació sexual o laboral), urgències sanitàries, incendis... Atenció també en ucraïnès.
    • Mèdiques: 061. Urgències mèdiques i informació i atenció sanitària no presencial. Atenció també en ucraïnès.
  • Violències: 
    • Masclistes: 900 900 120. Gratuït i confidencial tots els dies de l’any per a víctimes de violència masclista. Atenció també en ucraïnès.
    • Infantils:116 111. Per a casos de maltractament a infants o adolescents.

El tríptic es pot descarregar, imprimir i fer arribar a punts i entitats que atenen la comunitat ucraïnesa. També està disponible en ucraïnès. Un dels punts de distribució és l'espai d'atenció i acollida de la Generalitat a la Fira de Barcelona, que ofereix informació sobre els drets i serveis als quals poden accedir un cop hagin fet els primers tràmits administratius i s'hagin establert en un allotjament.

Enllaços d’interès:

 

1  

Imatges

Imatge del nou portal

Imatge del nou portal 187

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF 'Catalunya amb Ucraïna': el nou web de referència de la Generalitat per informar i donar resposta al conflicte bèl·lic

Nota de premsa en PDF 'Catalunya amb Ucraïna': el nou web de referència de la Generalitat per informar i donar resposta al conflicte bèl·lic
PDF | 699

Tríptic informatiu

Tríptic informatiu
PDF | 1654

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia