Drets Socials

CJ Vilafranca del Penedès

Joventut presenta el nou Carnet Jove de Vilafranca del Penedès i fa una crida per sumar-s'hi a més comerços de la ciutat

query_builder   26 abril 2022 13:32

event_note Nota de premsa

Joventut presenta el nou Carnet Jove de Vilafranca del Penedès i fa una crida per sumar-s'hi a més comerços de la ciutat

El director general de Joventut, Àlex Sastre, i els regidors de promoció Econòmica i Comerç i de Joventut de Vilafranca, Joan Manel Montfort i Miquel Medialdea, destaquen que la iniciativa vol potenciar el comerç de proximitat i l’ús diari del carnet

CJ Vilafranca del Penedès

El director general de Joventut, Àlex Sastre, i els regidors de Promoció Econòmica i Comerç i de Joventut de Vilafranca, Joan Manel Montfort i Miquel Medialdea, han presentat aquest matí en roda de premsa el projecte del nou Carnet Jove de Vilafranca del Penedès, que es posarà en marxa a l’octubre.

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya prop de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar uns 530.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell local, hi ha 2.635 joves que són titulars del Carnet Jove a Vilafranca del Penedès, on ara hi ha 58 avantatges.

L’objectiu del Carnet Jove d’àmbit local presentat aquest matí és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent de Vilafranca del Penedès i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

La presentació en roda de premsa del nou Carnet Jove de Vilafranca del Penedès d’aquest matí marca el punt de partida de la campanya per captar més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes a la població. Es pretén que a l’octubre, quan es començarà a expedir el nou carnet local que inclourà el logotip de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès [veure la imatge adjunta], millori l’oferta actual d’avantatges fruit d’aquesta campanya de captació.

Aquests nous avantatges s’afegiran a l’oferta actual del CJ a la ciutat, repartida entre els àmbits de formació (31%), salut (12,1%), tecnologia (10,3%), turisme i mobilitat (6,9%), d’esports (5,2%), cultura (5,2%) i altres (29,3%).

D’aquesta oferta se'n poden beneficiar els 2.228 titulars (54% noies i 46% nois) que el CJ té avui a Vilafranca del Penedès, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (1,9%), 14-17 anys (13,7%), 18-21 (25,3%), 22-25 (27,1%), 26-30 (28,5%) i 31 anys (3,7%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 31% del Carnet Jove entre el total de joves residents a Vilafranca del Penedès.

A més del jovent de Vilafranca, dels descomptes al comerç i serveis locals del CJ al municipi també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la comarca de l’Alt Penedès (6.753 joves), a la demarcació de Barcelona (346.413 joves), al conjunt de Catalunya (529.072 joves) i arreu d’Europa (més de 6 milions).

L’objectiu, tal com ha explicat tal com ha explicat el director general de Joventut, Àlex Sastre, és que el nou Carnet Jove de Vilafranca del Penedès connecti el Carnet Jove -que ja és molt popular entre la joventut catalana- amb el món local i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat: “Amb aquesta aposta pels avantatges quotidians potenciem el comerç local de proximitat i fem del Carnet Jove una eina encara més útil pel dia a dia del jovent als seus municipis”. Així mateix, el director general de Joventut ha recordat que aquesta acció respon a la pròpia demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del carnet.

De la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, ha convidat a tots els comerços i establiments de la Vila “a sumar-se a la xarxa de col·laboradors del Carnet Jove de Vilafranca” i ha destacat que formar-ne part “és un benefici pel comerç ja que es pot beneficiar de la difusió gratuïta i el reconeixement socials que aquest carnet comporta”. A més, si s’hi adhereixen abans del 30 de juny, “podran formar part de la campanya especial de difusió de l’inici del Carnet Jove a Vilafranca”.

Els establiments poden ampliar aquesta informació i donar-se d’alta molt fàcilment ja que només caldrà que es posin en contacte amb el SIAJ (93 892 20 20) o enviïn un correu electrònic a carnetjove@vilafranca.cat. Només caldrà que ofereixin algun descompte a les persones joves titulars. Així mateix, durant els propers dies, rebran una carta informativa amb tota la informació.

Per la seva banda, el regidor de Joventut Miquel Medialdea ha valorat molt positivament el projecte ja que “servirà per apropar el comerç local als joves i que aquests incorporin el teixit comercial local als seus hàbits de compra i consum”.

Els joves de Vilafranca del Penedès que a l’octubre decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. Com a novetat, el Carnet Jove de Vilafranca del Penedès tindrà un format digital i es podrà fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove de Vilafranca a l’APP del CJ. D´altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank.

Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove Local el 2018 en un total de set municipis catalans. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut l’hagi seguit estenent a nous municipis i comarques com és el cas de Vilafranca del Penedès.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia