Direcció General de Comunicació

Pla suÍcidi

El Govern aprova crear la Comissió de Seguiment del Pla de prevenció del suïcidi de Catalunya

query_builder   3 maig 2022 13:40

event_note Nota de premsa

El Govern aprova crear la Comissió de Seguiment del Pla de prevenció del suïcidi de Catalunya

  • L’objectiu és integrar i articular les accions transversals a desplegar en l’atenció de la conducta suïcida

El Govern ha aprovat avui la creació de la Comissió de Seguiment del Pla de prevenció del suïcidi de Catalunya 2021-2025 (PLAPRESC) com a òrgan de supervisió i control d’aquest pla. La comissió s’integra en el Departament de Salut mitjançant la Direcció General de Planificació en Salut i compta amb la participació dels departaments de Salut, Drets Socials, Educació, Empresa i Treball, Justícia, Interior, Igualtat i Feminismes, Recerca i Universitats de la Generalitat, per coordinar el treball conjunt entre tots els departaments implicats i altres administracions i organismes.

En aquest sentit, en el moment de la seva aprovació el 14 de setembre del 2021 mitjançant l’Acord de Govern 142/2021, el Pla ja preveia la creació d’aquesta comissió de seguiment interdepartamental, amb l’objectiu d’integrar i articular les accions transversals a desplegar en l’atenció de la conducta suïcida.

Les funcions de la Comissió de Seguiment del Pla, per tant, són garantir el monitoratge, l’avaluació i la rendició de comptes de la implementació del Pla i la detecció contínua d’oportunitats de millora per respondre a les necessitats actuals.

Aquesta Comissió es reunirà periòdicament per dur a terme el seguiment continu del grau de desplegament del Pla al territori i posar en perspectiva les accions interdepartamentals que es requereixin en cada moment.

Quant al Pla de prevenció del suïcidi de Catalunya, està concebut com una eina de prevenció per afrontar el problema de salut pública que ha suposat l’increment d’episodis de conducta suïcida a Catalunya en els darrers anys, amb l’objectiu de reduir-ne els casos i l’estigma social associat, així com millorar l’atenció als supervivents (entorn de les persones afectades per aquesta causa de mort).

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia