- La planta, de tipus biològic, té una capacitat de 360 m3/dia, equivalent a una població de 2.050 habitants
- Se sanejaran les aigües residuals de dos municipis de la comarca, concretament Rajadell (els nuclis de les Casetes, el casc antic, l’estació i els Molins) i Fonollosa (el nucli de Fals)
- La comarca del Bages disposa de 19 depuradores actives, que garanteixen el sanejament de les aigües residuals de més del 97% de la seva població

El director de l’ACA, Samuel Reyes, i l’alcalde de Rajadell, Joan Carles Lluch, acompanyats per l’alcalde de la Fonollosa, Eloi Hernàndez, i el director del serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a la Catalunya Central, Josep Arderiu, entre d’altres autoritats, han oficialitzat avui l’activació de la nova depuradora de Rajadell, a la comarca del Bages. La planta, que ha suposat una inversió de 3 milions d’euros, és de tipus biològic i té una capacitat per tractar 360 m3/dia, equivalent a una població de 2.050 habitants.
Els treballs, que sanejaran les aigües residuals dels municipis de Rajadell (nuclis de les Casetes, el nucli antic, l'estació, i els Molins) i Fonollosa (nucli de Fals), també han comportat la construcció de 4,3 quilòmetres de col·lectors i quatre estacions de bombament.
La planta es divideix en tres parts: la línia d’aigua (pretractament, tractament biològic de tipus de fangs activats amb decantació concèntrica, mesura del cabal tractat, arqueta de presentació i abocament de l’aigua tractada), la línia de fangs (dipòsit airejat i espessidor de fangs, condicionament de fangs amb polielectròlit i deshidratació mitjançant centrífuga i sitja de fangs) i altres instal·lacions com l’edifici de serveis i un altre edificació on està habilitada la sala de deshidratació de fangs, sala de bufants, magatzem-taller i sala de quadres elèctrics.
Sanejament a Catalunya
Actualment hi ha 538 depuradores a Catalunya, que tracten les aigües residuals generades pel 97,1% de la població. A la comarca del Bages, hi ha 19 depuradores actives que garanteixen el sanejament del 97% de la població de la comarca. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.
1