Territori

.

Ports potencia el servei als usuaris de la nàutica popular del port de l'Escala

query_builder   17 maig 2022 15:01

event_note Nota de premsa

Ports potencia el servei als usuaris de la nàutica popular del port de l'Escala

  • S’ha creat un moll d’espera, s’ha de reduir el moviment de la làmina d’aigua a l’interior de la dàrsena per evitar les afectacions dels temporals i s’han instal·lat noves defenses i fondejos 
  • També s’han instal·lat tres pantalans a la zona del tram final de l’espatller per facilitar l’accés a embarcacions petites i s’han col·locat plaques solars a les oficines portuàries
.

L’empresa pública Ports de la Generalitat està duent a terme al port de l’Escala, actuacions a la zona de la nàutica popular, al tram final de l’espatller i a les oficines portuàries, amb l’objectiu de donar millor servei als usuaris del port en general, per un import de 550.000 euros.

El director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, ha comentat sobres aquestes obres que: “Fem les instal·lacions de la nàutica popular del port de l’Escala més adequades a les necessitats dels usuaris, més modernes i més sostenibles”. “Continuem treballant per descarbonitzar l’activitat portuària amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les nostres oficines”, ha afegit Vila

Actuacions a la zona de la nàutica popular 

A la zona de la nàutica popular es fan quatre actuacions.

Millora agitació interior de la dàrsena. S’està millorant l’agitació interior de la dàrsena de nàutica popular, és a dir, el moviment de la làmina d’aigua, a la zona oest, amb la col·locació de tres nous pantalans al final de la zona de nàutica popular a manera de trencaones, per millorar l’agitació interior produïda per l’entrada i sortida de les embarcacions per la bocana. Així mateix, es col·locaran nous pilots per fixar els pantalans existents per millorar el seu comportament amb l’agitació de la làmina d’aigua. Les pròximes setmanes s’instal·laran aquests pilots.

.

Construcció d’un moll d’espera. S’ha creat un moll d’espera, al costat de la rampa d’avarada, per amarrar embarcacions de petites activitats per tal que puguin embarcar i desembarcar els seus usuaris. Empreses nàutiques que desenvolupen les seves activitats com ara, el submarinisme. El moll té 12 metres de longitud i 2,60 d’amplada i compta amb noves defenses i fondejos. Aquesta ha estat una obra sostenible que s’ha fet amb materials reaprofitats d’antics molls del port, als quals se’ls ha donat una segona vida.

Zona de la platja d’avarada. S’ha construït una biga per avançar els caps d’amarratge i reorganitzar la zona de fondeig a la platja d’avarada, per tal de millorar l’aspecte visual de la platja. 

Millora dels serveis. S’ha millorat el servei d’enllumenat i d’aigua potable als pantalans de nàutica popular, substituint les torretes de servei.

Rehabilitació del tram final de l’espatller 

S’han rehabilitat quatre pantalans de formigó flotants i s’han reubicat a la zona del final de l’espatller per donar més capacitat d’amarratge i millorar el servei als usuaris d’aquest moll.

A l’inici del dic de recer es farà un muret per evitar l’entrada d’aigua quan hi ha temporals extrems. A més, a l’inici de l’espigó de la Clota petita es posarà unes passeres de fusta per millorar la seguretat dels usuaris.

Plaques fotovoltaiques a les oficines portuàries
 Així mateix, aquestes obres han incorporat plaques solars en una superfície de 25 metres quadrats al sostre de les oficines portuàries. Un total de 12 panells que generen una potència energètica de 5,4 kW per l’autoconsum energètic de l’edifici, continuant la línia del Pla de ports amb actuacions per la mitigació del canvi climàtic i en la línia estratègica del Govern per la descarbonització de l’atmosfera.

17 de maig de 2022

2  

Imatges

Nou moll d'espera al port de l'Escala

Nou moll d'espera al port de l'Escala 248

Plaques solars al sostre de les oficines portuàries al port de l'Escala

Plaques solars al sostre de les oficines portuàries al port de l'Escala 157

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 352

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia