Igualtat i Feminismes

'La meva regla, les meves regles'

Alumnes de tercer d'ESO reben les primeres copes menstruals, calces i compreses reutilitzables

query_builder   19 maig 2022 14:31

event_note Nota de premsa

Alumnes de tercer d'ESO reben les primeres copes menstruals, calces i compreses reutilitzables

  • El projecte ‘La meva regla, les meves regles’ ha començat a l’Institut Montjuïc de Barcelona, amb el repartiment de productes menstruals reutilitzables i una sessió d’educació menstrual per part d’una llevadora i una infermera.
  • La consellera Verge ha participat en la sessió amb l’alumnat, que han mostrat molt interès en com funciona la menstruació i en els productes menstruals reutilitzables.
'La meva regla, les meves regles'
El projecte La meva regla, les meves regles, la primera fase del Pla d'Equitat Menstrual, ha donat el tret de sortida amb les primeres sessions formatives sobre educació menstrual a l’Institut Montjuïc de Barcelona, en què s’ha realitzat el repartiment de productes menstruals reutilitzables (copa, calces i compreses). Hi han participat 54 alumnes de tercer d’ESO, de les quals 22 són noies.

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha participat en la sessió i ha compartit amb l’alumnat que “l’educació menstrual fa molta falta, i esperem que us sigui útil aquesta sessió per tal que puguem trencar tabús al voltant de la menstruació”. “Us ha de donar informació, tant a les noies com als nois, sobre què és això de la regla, perquè deixi de fer vergonya i la puguem viure amb naturalitat”, ha continuat la consellera.

La formació, que l’han dut a terme una llevadora i una infermera, ha aprofundit en què és la menstruació, i en els mites i tabús que l’envolten, per tal de desestigmatitzar-la. A la meitat de la sessió s’han repartit els productes menstruals reutilitzables, i s’ha explicat com s’han d’utilitzar, resolent dubtes que plantejava l’alumnat.

“Ens ha servit molt per conèixer els productes i resoldre dubtes. A casa ho he parlat amb la mare, però no havia provat els productes”, ha compartit una de les alumnes. “També crec que ens ha de servir per deixar de tenir vergonya quan tenim la regla, i poder-ne parlar tranquil·lament a l’institut”.

Durant aquesta primera fase del Pla d’Equitat Menstrual, les sessions formatives d’educació menstrual i el repartiment de productes menstruals reutilitzables arribarà a 24 centres educatius, El curs vinent l’acció La meva regla, les meves regles arribarà a la resta d’instituts de tot Catalunya.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia