• El finançament es destinarà principalment a la contractació de perfils especialitzats en informar i atendre les necessitats de les persones LGBTI+ i els seus entorns, així com en l’elaboració de polítiques públiques LGBTI+.
  • La partida s’emmarca en l’aposta del Departament d’Igualtat i Feminismes per reforçar la Xarxa arreu de Catalunya, amb un pressupost de més de 13 milions d’euros per al període 2022-2025.
Pas de zebra amb els colors de l'arc de Sant Martí.
El Departament d’Igualtat i Feminismes destinarà 1.292.740,90 euros al finançament de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ de la Catalunya Central durant el període 2022-2025. La xifra, que representa un increment pressupostari molt destacat respecte dels aproximadament 180.000 euros de l’etapa 2018-2021, s’emmarca en l’aposta del Govern per consolidar una Xarxa de serveis que és clau per a la garantia dels drets de les persones LGBTI+. En el conjunt de Catalunya, Igualtat i Feminismes destinarà més de 13 milions d’euros al reforç d’aquests serveis fins al 2025.

Els Serveis d’Atenció Integral (SAI) es van començar a desplegar l’any 2017, en compliment de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Són serveis que ofereixen informació i atenció a persones LGBTI+ i als seus entorns, i proporcionen suport a l’hora de tramitar determinats procediments administratius o denunciar vulneracions de drets. Les tècniques i tècnics dels SAI també acompanyen els ens locals en el disseny, implementació i avaluació de polítiques públiques LGBTI+. En aquests moments, la Xarxa està formada per 111 SAI distribuïts arreu de Catalunya.

Després d’una primera etapa de desplegament, el Govern aposta ara per consolidar la Xarxa, prioritzant l’estabilització dels equips. En aquest sentit, el finançament que el Departament d’Igualtat i Feminismes transferirà als ajuntaments i als consells comarcals es destinarà principalment a la contractació de personal especialitzat. En el cas dels ajuntaments de més de 20.000 habitants, se subvencionarà un 70% de la contractació a jornada completa, amb uns costos salarials equiparables als del sector públic de la Generalitat. En el cas dels consells comarcals, se subvencionarà el 100% de la contractació en les mateixes condicions.