Interior

Foto

El conseller d'Interior presenta el pla de mobilitat per aquest estiu

query_builder   7 juliol 2022 19:38

event_note Nota de premsa

El conseller d'Interior presenta el pla de mobilitat per aquest estiu

Foto{"name":"2022/07/07/19/33/622be3b6-453a-4bfc-a5a3-f6bf06098bce.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":51242}

El departament d’Interior posa en marxa un pla de mobilitat per aquest estiu al conjunt de la xarxa viària catalana i principals corredors viaris, especialment a l’AP-7. Aquest dispositiu, que finalitzarà per la Diada, l’11 de setembre, té per objectiu reduir l’accidentalitat de trànsit mortal i greu, així com millorar la mobilitat i incrementar la seguretat viària.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha afirmat que l'objectiu és “combatre i prevenir l’accidentalitat, en especial atenció als accidents amb víctimes vulnerables, mantenir el nivell d’alerta dels conductors i reduir els comportaments de risc i promoure un transport de mercaderies més segur”

Elena ha anunciat que “s’incrementaran els controls en vies amb major sinistralitat greu i mortal, els controls d’excés de velocitat, de transports i a motoristes i es maximitzarà la visibilització de patrulles dels @mossos en les vies amb més accidentalitat”. 

Segons el titular d’Interior, “hem de fer un ús racional de totes les vies, de les limitacions i restriccions, i de tots els recursos que tenim per millorar la mobilitat i disminuir les retencions per evitar accidents”.

L’estiu és un període d’elevada mobilitat d’oci sobretot als caps de setmana, en què a més es registra un augment de la mobilitat de pas, principalment a l’AP-7:

  1. Durant tots els caps de setmana de juliol hi ha sortides parcials i es registra un trànsit elevat amb les retencions habituals de la mobilitat d’estiu (en aquest període coincideixen els desplaçaments des de les ciutats fins a les segones residències i els desplaçaments típicament de vacances).
  2. El corredor AP-7 és la via principal de pas dels vehicles que entren per la frontera de França (moviments turístics europeus amb destí o de pas per Catalunya). Durant el mes de juliol s’enregistren les màximes intensitats de trànsit en ambdós sentits a la Jonquera, unes intensitats que s’incrementaran encara més enguany amb l’alliberament de peatges.
  3. El més d’agost la mobilitat d’accés i sortida de la ciutat de Barcelona acostuma a tenir poques afectacions viàries a la xarxa interurbana, a excepció del tram de l’autopista AP-7 que passa pel tram barceloní convertit durant l’estiu en el gran corredor del Mediterrani. Durant aquest mes hi ha una elevada mobilitat a la xarxa viària secundària sobretot de les zones costaneres.
  4. Pel que fa a la xarxa viària secundària, les vies d’accés a la Costa Brava (Girona) i a la Costa Daurada (Tarragona) concentren el màxim volum de trànsit, sobretot a les vies d’accés a les ciutats i pobles de la costa.
  5. Els últims caps de setmana d’agost, les incidències viàries importants es donen a l’AP-7cap a la Jonquera, via utilitzada pels estrangers que visiten el nostre país i tornen al seu lloc d’origen en sentit França.


*Adjuntem en PDF el Dossier de premsa

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 110403