Territori

L8 FGC perllongament

Afectacions per les obres de la connexió de les línies del Vallès i Llobregat-Anoia d'FGC

query_builder   7 octubre 2022 10:38

event_note Nota de premsa

Afectacions per les obres de la connexió de les línies del Vallès i Llobregat-Anoia d'FGC

  1. Els treballs previs per a la prolongació de la línia entre les estacions de Plaça Espanya i Gràcia comportaran diverses afeccions a la mobilitat fins a finals d’any


  1. Les tasques de desviament de serveis afectats tenen un pressupost de 6,4 MEUR i conclouran la tardor de l’any vinent


  1. Es preveu licitar l’obra civil del túnel i les estacions aquesta tardor

Els treballs previs per a la connexió de les línies Llobregat-Anoia i Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que ha impulsat el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori comportaran diverses afectacions en la mobilitat fins a finals d’any. El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori té en marxa des del juliol els treballs de desviament de serveis afectats en el marc de la connexió de les línies Llobregat - Anoia i del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), a Barcelona. Es preveu que aquests treballs, amb una inversió de 6,4 MEUR, finalitzin la tardor de l’any vinent.


En concret, les tasques d’execució de les rases i de les canalitzacions dels serveis afectats suposaran l’ocupació d’alguns trams de voreres i de carrils de circulació de vehicles en tres àmbits: la Gran Via de les Corts Catalanes entre el carrer de Llançà i el carrer de Vilamarí, on s’ubicarà el pou d’atac de la tuneladora que perforarà el túnel; la futura estació d’Hospital Clínic; i la nova estació de Gràcia.


  1. Àmbit Gran Via de les Corts Catalanes: Els treballs comporten el tall del carril lateral mar de la Gran Via entre els carrers de Llançà i de Vilamarí per a dur terme la construcció d’un col·lector secundari. El tram del carrer de Llançà entre l’avinguda del Paral·lel i la Gran Via quedarà sense sortida. Així mateix, es trasllada una parada d’autobús. Es garantirà la mobilitat de les persones i de vehicles i l’accés a aparcaments privats.
L8 FGC{"name":"2022/10/07/10/36/ec7d2256-4682-461c-a834-4d8fc3c26878.jpg","author":"VPD","type":"0","location":"0","weight":78191}


  1. Àmbit Hospital Clínic: S’ocupa part de la vorera costat Besòs del carrer Comte d’Urgell, entre els carrers de Còrsega i de Rosselló per l’execució de la rasa i les canalitzacions dels diferents serveis afectats d’aigua, llum, telefonia i gas. L’ocupació d’aquest tram de vorera és parcial i garanteix el pas dels vianants.


  1. Àmbit Gràcia: S’ha ocupat part de la calçada de la travessera de Gràcia, entre els carrers de la Riera de Sant Miquel i de Sant Gabriel, per l’execució de la rasa i la canalització dels serveis de telefonia afectats. D’altra banda, s’ha traslladat la parada de bus afectada a la travessera de Gràcia entre els carrers de Balmes i de Julián Romea. En els pròxims dies, s’alliberarà part de la vorera de Via Augusta costat Besòs, tocant a la plaça Gal·la Placídia que ha estat ocupada pels treballs. A partir del novembre i fins a finals d’any, s’ocuparà el tram de la travessera de Gràcia entre els carrers de Neptú i de la Riera de Sant Miquel.


Més cobertura i connectivitat ferroviària


El perllongament de la línia Llobregat-Anoia millorarà i ampliarà la cobertura en transport públic en una zona densament poblada de Barcelona que, a més, compta amb diversos equipaments de rellevància (com l’Hospital Clínic o l’Escola Industrial). També afavorirà la connectivitat ferroviària del districte de Gràcia i incrementarà la intermodalitat, ja que les noves estacions facilitaran l’intercanvi amb l’L5, el tramvia –que ara finalitza a la Plaça Francesc Macià sense connexió ferroviària– i altres línies d’FGC.


Amb una inversió total estimada en 430 MEUR, la prolongació d’aquesta línia constarà d’un túnel que s’executarà mitjançant tuneladora. Aquesta obra comportarà la construcció de 4 quilòmetres nous de túnel i de tres noves estacions, així com la remodelació dels intercanviadors de Plaça Espanya i Gràcia. El projecte constructiu corresponent a l’obra civil del túnel i de les estacions està aprovat i s’han impulsat els projectes d’arquitectura i instal·lacions. Es preveu licitar l’obra civil aquesta tardor perquè pugui començar l’estiu vinent i, en paral·lel, es redactaran els projectes i es programaran les obres d’arquitectura de les estacions i d’instal·lacions.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 487571

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia