Cultura

imatge

La CCMA i el Departament de Cultura fan públics els projectes preseleccionats de la crida per a grans formats audiovisuals i llargmetratges 2022

query_builder   17 octubre 2022 16:00

event_note Nota de premsa

La CCMA i el Departament de Cultura fan públics els projectes preseleccionats de la crida per a grans formats audiovisuals i llargmetratges 2022

imatge{"name":"2022/10/17/14/34/6d8dd397-3720-4e13-a72e-fa6c5e5336bf.jpg","author":"imatge","type":"0","location":"0","weight":114251}
  1. S’ha fet pública la preselecció dels projectes escollits dels que van participar en la convocatòria per a cinema i grans formats audiovisuals 2022 que el Departament de Cultura i la CCMA van obrir el 7 de juliol
  2. La iniciativa rep una aportació de 6 milions d’euros per part del Departament de Cultura, dels quals 2 milions es destinaran a la producció de llargmetratges per a la seva estrena a sales de cinema, en llengua catalana

Aquesta convocatòria de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Departament de Cultura de la Generalitat servirà per impulsar la producció de llargmetratges cinematogràfics de ficció en versió original catalana.

Les produccions s’han seleccionat a partir dels criteris de qualitat, valor artístic i cultural, viabilitat econòmica del projecte, capacitat de projecció als mercats internacionals, capacitat d'atreure un públic ampli i transversal i l'encaix posterior en una programació de televisió generalista. 

A més, per garantir una producció de qualitat per ser emesa en les franges de màxima audiència per TV3, el 33 i el SX3, la CCMA i el Departament de Cultura fomentaran la creació de projectes de temàtica cultural que interpel·lin públics amplis i que treballin el binomi cultura i territori. S’han buscat programes d'entreteniment de format original i innovador, que permetin descobrir nous talents i arribar a un públic ampli. 

Els projectes seleccionats provisionalment són els següents (entre parèntesis hi trobareu el nom de l’empresa de producció):

1.- Bloc d’adjudicació de 2.000.000 € destinats a produir un mínim de quatre i un màxim de cinc llargmetratges cinematogràfics de ficció en règim de participació en drets d’antena i/o drets d’antena amb rendiments derivats de l’explotació en versió original catalana.

  1. -“El 47” (Mediaproducción SLU)
  2. -“Wolfgang” Nostromo Pictures SL
  3. -“Infern glaçat” Vilaüt Films
  4. -“Caballé” A Film About Quiet Jazz AIE


2.- Bloc de 4.000.000 € destinats a la resta de projectes audiovisuals definits a l’apartat 1.2 de les bases.

  1. -“Jo mai mai” Ficció seriada (Abacus SCCI)
  2. -“La masia” Gran entreteniment (Shine Iberia SLU)
  3. -“La travessa” Gran entreteniment (Aguacate & Calabaza SL)
  4. -“Tresors amb història” Divulgatiu cultural (El Terrat Gestiones XXI SLU)
  5. -“El professor de música” Divulgatiu cultural (Brutal Media SLU)
  6. -“El forense” Sèrie documental (Broadcaster Audiovisual Services SL)

Aquesta resolució provisional es pot consultar al web de projectes de la CCMA.


Les línies conjuntes d’impuls a l’audiovisual de la CCMA i el Departament de Cultura

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Departament de Cultura duen a terme tres crides conjuntes de continguts audiovisuals, amb la vocació de fomentar les produccions en català de tots els àmbits.

La primera crida és per a cinema i grans formats audiovisuals, que compta amb una aportació del Departament de Cultura de 6 milions d’euros, dels quals 2 milions es destinen a la producció de llargmetratges per a l’estrena en sales de cinema i en llengua catalana. Gràcies a l’anterior crida de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual i el Departament de Cultura, s'han dut a terme programes d’èxit com Eufòria o com El llop.

La segona crida per a projectes culturals innovadors, amb una aportació de 2 milions d’euros per part de la CCMA i 1 milió d’euros per part de l’ICEC (Departament de Cultura). Aquesta convocatòria, que està oberta fins al 21 d’octubre, buscarà continguts de caràcter cultural i innovador, que permetin captar nous públics, posant el focus en els joves, però també dirigint-se a públics especialitzats. L’any passat, aquesta convocatòria va comptar amb 800.000 euros en total, i enguany s’ha augmentat fins als 3 milions.

La tercera crida és per a enregistraments d’obres d’arts escèniques i musicals. La CCMA ja ha convocat aquesta crida a productores audiovisuals independents, per tal que presentin propostes d’enregistrament d’obres que serviran per desenvolupar hàbits i consums culturals entre el públic general. Aquesta crida compta amb una aportació de 500.000 euros de l’ICEC (Departament de Cultura) i els continguts es podran veure a través dels canals de la CCMA. La convocatòria està oberta fins al 4 de novembre d’aquest any.

En total, el Departament de Cultura de la Generalitat aporta 7,5 milions d’euros a aquestes crides conjuntes amb la Corporació Catalana dels Mitjans Audiovisuals.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia