Empresa i Treball

Commemoració dels 18 anys de la creació de l¿Agència

Conseller Torrent: "Apostem per modernitzar el Codi de consum reforçant els drets de la ciutadania davant els nous reptes ecològics i digitals"

query_builder   18 octubre 2022 20:20

event_note Nota de premsa

Conseller Torrent: "Apostem per modernitzar el Codi de consum reforçant els drets de la ciutadania davant els nous reptes ecològics i digitals"

  1. En l’acte de celebració del 18è aniversari de l’Agència Catalana del Consum, el titular d’Empresa i Treball ha afirmat que l’organisme “és una eina cabdal per al país” que s’actualitzarà aquesta legislatura per reforçar aspectes com la transició ecològica, el consum responsable, o la protecció dels col·lectius més vulnerables”
  2. L’Agència ha lliurat 9 reconeixements a empreses, entitats i institucions, mitjans de comunicació i persones que han destacat per la seva contribució a la defensa dels drets de la ciutadania i a la difusió dels valors de consum responsable
  3. En aquests 18 anys, Consum ha gestionat més de 800.000 consultes i 300.000 reclamacions, ha resolt més de 145.000 casos per la via de la mediació o l’arbitratge i ha retirat del mercat més de 2 milions d’articles perillosos

“Apostem per modernitzar el Codi de consum, per reforçar els drets de la ciutadania davant els nous reptes ecològics i digitals”, ha ressaltat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió. Acompanyat del secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos Maduell, i del director de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Francesc Sutrias i Grau, Torrent ha presidit aquesta tarda l’acte de commemoració dels 18 anys de la creació de l’Agència, organisme que des de l’any 2004 exerceix les competències en matèria de consum que té assignades la Generalitat de Catalunya.

En el marc de l’acte de celebració, el titular d’Empresa i Treball ha lloat la tasca de l’Agència, organisme que “és una eina cabdal per al país, i ha ressaltat que “és objectiu d’aquesta legislatura l’actualització de la normativa de consum”. “Estem treballant per incorporar a la normativa aspectes relacionats amb la transició ecològica, el consum responsable, la protecció dels col·lectius més vulnerables, o la discriminació en l’accés als béns i serveis” i per “adaptar-la a les normes comunitàries”, ha explicat el conseller. Així mateix, Torrent ha destacat que davant d’aquest nous reptes que arriben “cal la implicació de tothom, des d’empreses a governs, passant per organitzacions, sector empresarial i persones consumidores”. “L’Agència”, ha dit, “serà capdavantera, oferint suport, liderant, treballant, en definitiva, al servei del país”.

De la seva banda, el director de l’Agència ha destacat que “les grans xifres d’aquests 18 anys d’activitat avalen la feina feta en defensa de les persones consumidores i en favor de la seguretat del mercat i la competitivitat de les empreses”. En aquest sentit, Sutrias ha recordat que des de la creació de l’Agència “s’han gestionat més de 800.000 consultes, 300.000 reclamacions i prop de 70.000 denúncies, s’han resolt més de 145.000 casos per la via de la mediació o l’arbitratge, s’han dut a terme més de 250.000 actuacions inspectores i s’han retirat del mercat més de 2 milions d'articles insegurs”.

En el marc de la celebració, l’Agència ha lliurat nou reconeixements a empreses, entitats i institucions, mitjans de comunicació i persones que han destacat per la seva contribució a la defensa dels drets de les persones consumidores, a la bona entesa entre empreses i administració i a la difusió dels valors de consum responsable. Han rebut aquest reconeixement la Fundació Espigoladors; la iniciativa “Soc gran, no idiota”, impulsada per Carlos San Juan; l’Associació Catalana de Vending; la Cecot; la revista Opcions; la periodista Lorena Amo; la iniciativa “Pam a pam, el teu mapa d'Economia Solidària”; la iniciativa “Mapa de consum responsable” de l’Ajuntament de Sabadell i la iniciativa “Llet a un preu just”, fruit de l’aliança entre la Cooperativa Plana de Vic i els supermercats Bonpreu i Esclat.

L’acte de commemoració del 18è aniversari de l’Agència ha comptat amb la presència dels exconsellers i exconselleres del Departament Lluís Alegre i Selga, Josep Huguet i Biosca i Àngels Chacón i Feixas; i dels directors i les directores de l’Agència des de la seva creació: Enric Aloy i Bosch, Jordi Anguera i Camós, Alfons Conesa i Badiella, Montserrat Ribera i Puig i Beth Abad i Giralt.

Més informació de les iniciatives reconegudes per la seva contribució en la defensa dels drets de les persones consumidores aquí: https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/449422/lagencia-catalana-del-consum-reconeix-millors-iniciatives-defensa-dels-drets-persones-consumidores-18e-aniversari

Us podeu descarregar fotografies de l’acte a l’enllaç següent: https://www.dropbox.com/scl/fo/n8ed7qggki72uxl5xvaia/h?dl=0&rlkey=tjjdzfegbfr5c1pp9iygpxegb.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter@consumcat|@empresacat | @treballcat

Instagram consumcat

Linkedin consumcat 

Youtube consumcat


2  

Imatges

Fotografia de grup de l'acte de commemoració dels 18 anys de la creació de l'Agència

Fotografia de grup de l'acte de commemoració dels 18 anys de la creació de l'Agència 1087732

El conseller Torrent durant l'acte

El conseller Torrent durant l'acte 709162

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia