Incasòl

Tram del camí refet de la zona boscosa, amb noves escales i il·luminació.

Finalitzen les obres del passeig que comunica l'Arboçar de dalt i l'Arboçar de les roques a l'Avinyonet del Penedès

query_builder   19 octubre 2022 13:51

event_note Nota de premsa

Finalitzen les obres del passeig que comunica l'Arboçar de dalt i l'Arboçar de les roques a l'Avinyonet del Penedès

Les obres han consistit en la millora de l’accessibilitat del passeig


El divendres 14 d’octubre van finalitzar les obres d’urbanització d’un passeig per a vianants que comunica els nuclis de l’Arboçar de dalt i l’Arboçar de les roques a Avinyonet del Penedès (Alt Penedès).

El camí, un tram amb valor paisatgístic de la carrerada de la Creu de l’Ordal, formava part d’una via de transhumància que unia els Pirineus i el litoral català. Aquest passeig ara esdevé un connector per vianants entre els dos nuclis de població. La seva inauguració tindrà lloc el proper 21 d’octubre.

El projecte ha estat redactat pels arquitectes del servei d’Arquitectura de la Direcció general Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Departament de Territori, Jordi Segura i Ana Ruisánchez. La direcció de les obres s’han portat des del mateix servei i l’execució l’ha realitzat l’empresa Excavaciones y Rocallas Catalunya, SL.

El Departament de Territori, mitjançant la Direcció General d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura i l’INCASÒL, així com l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès han estat els promotors del projecte, amb una inversió global de 96.580€.

L’objecte de la intervenció ha consistit en la urbanització, recuperació i millora d’un camí rural, amb valors de caràcter paisatgístic, cultural i patrimonial posant en valor els elements que donen identitat al lloc.

Els treballs s’han dut a terme en dos trams diferenciats: el primer transcorre entre vinyes i delimitat per murets de pedra seca, el segon ubicat en una zona boscosa.

La restauració del camí i ha consistit en la pavimentació i il·luminació dels dos trams tenint en compte les característiques específiques de cadascun:

El tram que transcorre entre vinyes, s’ha pavimentat amb una franja de formigó independent dels murets que els preserva i posa en valor,alhora que soluciona el desguàs de les aigües. Quant a la il·luminació, s’han ubicat balises linealment en una de les bandes del mateix.

En el tram del bosc, el fort desnivell se salva amb escales i plataformes.

Els materials utilitzats, inclòs el pas de la riera, per coherència són una combinació de pedra del lloc i formigó. La il·luminació s’ha resolt a través de la barana.

Remodelació del tram del camí entre vinyes

La rehabilitació del camí era una necessitat dels nuclis de població de l’Arboçar de dalt i l’Arboçarque, per falta de pressupost va quedar pendent l’any 2010, quan es va signar el primer conveni. Anys més tard, però, s’ha aconseguit aquesta rehabilitació que permetrà a les persones que habiten en aquests nuclis una millor mobilitat, així com mantenir part del patrimoni del país.

19 d’octubre de 2022

2  

Imatges

Remodelació del tram del camí del camí del bosc

Remodelació del tram del camí del camí del bosc 148509

Pavimentació d¿un tram del camí entre l¿Arboçar de dalt i l¿Arboçar de les roques

Pavimentació d¿un tram del camí entre l¿Arboçar de dalt i l¿Arboçar de les roques 130032

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa

Nota de Premsa
PDF | 447519

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia