Incasòl

Imatge aèria de la parcel·la en venda

S'inicia la comercialització de la parcel·la 3 de Xàmenes, a Martorell i Sant Esteve Sesrovires

query_builder   14 desembre 2022 11:50

event_note Nota de premsa

S'inicia la comercialització de la parcel·la 3 de Xàmenes, a Martorell i Sant Esteve Sesrovires

  1. La parcel·la, de 36.791 m2, està connectada amb l’A-2 i l’AP-7, i a mitja hora de les principals infraestructures de comunicació
  2. El solar representa una de les darreres peces de sòl amb usos industrial i logístic dins l’àrea metropolitana

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat el procés de comercialització de la parcel·la número 3 del sector industrial Xàmenes, ubicat als termes municipals de Martorell i Sant Esteve Sesrovires, un territori amb una llarga tradició industrial. La parcel·la, de titularitat pública, és un terreny d’ús industrial i logístic de 36.791 m2 de sòl propietat de l’INCASÒL i dels ajuntaments de Martorell i Sant Esteve Sesrovires. A banda, el projecte de reparcel·lació defineix tres parcel·les més de titularitat privada. Actualment, ja estan iniciades les obres d’urbanització del sector, les quals es preveu que finalitzin al segon trimestre de 2024.

La parcel·la 3 se situa al sud-est del sector, i limita amb una zona verda al nord i la parcel·la 2 a l’est. El sector es troba a tocar de la fàbrica de la SEAT, a l’oest de Martorell i limita a l’est amb el ramal de l’AP-7 que la connecta amb l’A-2, al nord amb el traçat de la línia d’alta velocitat, i al sud amb la carretera B-224, que connecta Martorell amb Sant Esteve Sesrovires. La seva localització és estratègica dins l’àrea metropolitana de Barcelona, ja que es troba a menys de 45 minuts de les principals infraestructures de comunicació del país, com són l’aeroport i el port de Barcelona o les principals vies de trens tant de passatgers com de mercaderies. També té una bona comunicació amb diferents línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Per a la seva superfície, Xàmenes és una molt bona oportunitat per a realitzar una inversió en sòl industrial-logístic com a ús principal. Aquesta tipologia d’ús generarà creixement econòmic amb noves oportunitats d’inversió en actius immobiliaris així com en llocs de treball, tot plegat generant externalitats positives a tot el seu entorn.

La integració del sector al paisatge

La urbanització de Xàmenes s’emmarca en el Pla director urbanístic (PDU) de l’activitat econòmica del Baix Llobregat Nord, un PDU que contempla tres sectors, la Zona Oest, Can Cases i Xàmenes per generar noves oportunitats de desenvolupament econòmic i territorial a la zona. En tractar-se de sectors de nova urbanització, el PDU dona una gran importància a la sostenibilitat i la integració paisatgística, incorporant a les condicions d’edificació diferents mesures d’integració paisatgística i qualitat arquitectònica.

Procés de comercialització

Les empreses i promotors interessats en l’adquisició de la parcel·la tres del sector de Xàmenes tenen fins al dia deu de gener per presentar les sol·licituds de participació, i ho han de fer de forma telemàtica a través de la Seu Electrònica de la Generalitat. L’endemà, dia 11 de gener a les dues del migdia serà la data límit per presentar la seva oferta econòmica presencialment a través del registre de l’INCASÒL.

2  

Imatges

Vista aèria de la parcel·la en venda

Vista aèria de la parcel·la en venda 9878636

Vista aèria del sector Xàmenes

Vista aèria del sector Xàmenes 12968188

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa de la comercialització d'una parcel·la a Xàmenes

Nota de premsa de la comercialització d'una parcel·la a Xàmenes
PDF | 476658

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia