Territori

Afectacions al trànsit a la C-15 a la Pobla de Claramunt per les obres de millora a l'Eix Diagonal

query_builder   20 desembre 2022 11:40

event_note Nota de premsa

Afectacions al trànsit a la C-15 a la Pobla de Claramunt per les obres de millora a l'Eix Diagonal

  1. A partir d’aquesta setmana i fins al febrer, es produiran desviaments puntuals com a conseqüència de les voladures que s’han d’executar per al desdoblament de la carretera

Les obres de millora que el Departament de Territori té en marxa a l’Eix Diagonal entre Vilafranca del Penedès i Igualada comportaran afectacions puntuals al trànsit a partir d’aquesta setmana, a la C-15 al seu pas per la Pobla de Claramunt, fins al febrer vinent. Aquestes restriccions consistiran en el tancament de la carretera i el desviament de la circulació per les carreteres B-224 i C-244 entre Capellades i Vilanova del Camí, com a conseqüència de diverses voladures que s’executaran en el marc del desdoblament d’un tram de la C-15.


Les afectacions es desenvoluparan, segons la programació prevista, dos dies laborables a la setmana –dimecres i dijous– a l’entorn de les 12 del migdia, i el trànsit es desviarà durant uns 45 minuts. Els primers desviaments s’efectuaran demà 21 de desembre, es reprendran l’11 de gener i es repetiran setmanalment fins a mitjan febrer. Aquestes previsions poden variar per necessitats de l’obra o per les condicions meteorològiques.


Aquests treballs s’emmarquen en el desdoblament de la C-15 entre els enllaços de la Torre de Claramunt i Igualada, una de les actuacions incloses en la millora de la funcionalitat i la seguretat viària de l’Eix Diagonal que ha impulsat el Departament de Territori i que comportarà una inversió de 79 MEUR.


Aquesta obra, la més important en execució a la xarxa viària de la Generalitat, inclou la construcció d’un tercer carril, la instal·lació d’un separador central i el desdoblament d’un tram com a principals millores, per a facilitar els avançaments i la fluïdesa de la circulació i reduir el risc d’accidents frontals.


En aquests moments, estan en marxa les obres corresponents a quatre dels cinc trams on s’actuarà. Es preveu que els diversos trams es posin en servei a mesura que es vagin completant, durant el segon semestre de 2023.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 397241

Mobilitat
Seguretat
Infraestructures
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia