1. A partir del 2 de gener vinent, es podrà gaudir de la gratuïtat a la ronda de Manresa mitjançant el reconeixement de matrícules i sense necessitat d’associar cap mitjà de pagament
  2. Les noves bonificacions en la tarifa a la barrera troncal i lateral de Sant Vicenç de Castellet els dies laborables en hora punta entraran en vigor durant el primer trimestre de 2023


El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha anunciat avui després de reunir-se amb la direcció del Consell Comarcal del Bages, que el Govern aplicarà un nou sistema per a captar més persones beneficiàries de la gratuïtat de la C-16 a la ronda de Manresa i incrementarà els descomptes actuals a la barrera troncal i lateral de Sant Vicenç de Castellet en hora punta dels dies feiners. Aquestes mesures responen, d’una banda, a la voluntat del Govern de promoure l’ús de la C-16 per a millorar la mobilitat de la comarca, atendre les peticions del territori de millores en el sistema i també amortir l’impacte en la ciutadania del cost de la mobilitat i els peatges.

El conseller, en aquest sentit, ha recalcat que “amb aquestes mesures facilitarem els desplaçaments de les persones que han d’utilitzar el peatge per mobilitat forçosa, ajudant així a millorar la vida dels ciutadans.”

Nou sistema per a facilitar l’ús a la ronda de Manresa

Així, a partir del 2 de gener vinent, entrarà en funcionament un nou sistema per a gaudir de la bonificació del 100% del cost del peatge a la ronda de Manresa, sense necessitat que l’usuari hi associï un mitjà de pagament. Per a beneficiar-se’n, la persona usuària haurà de facilitar la matrícula del vehicle al registre https://territori.gencat.cat/registreC16 a partir del proper 27 de desembre i, un cop donada d’alta al sistema, dirigir-se a les vies de peatge de pagament. En paral·lel, continuarà vigent el sistema actual de pagament dinàmic amb ViaT o l’aplicació Satellise.

La gratuïtat s’aplica per a tots els recorreguts entre l'enllaç número 41 (Sant Vicenç de Castellet) i el final de l'autopista C-16 a Sant Fruitós de Bages, en tots dos sentits de circulació i als vehicles de la categoria II (turismes, furgons i furgonetes), de dilluns a divendres feiners, les 24 hores.

Augment dels descomptes a la C16

D’altra banda, un cop completada la tramitació específica pertinent, el Govern implantarà durant el primer trimestre de 2023 nous descomptes del preu del peatge de l’autopista C-16 al Bages. Aquestes mesures tenen com a objectiu afavorir els desplaçaments per mobilitat obligada, de proximitat i connectivitat del territori, alhora que la millora de la mobilitat, i la seguretat viària, en promoure l’ús de la C-16 i evitar els recorreguts menys eficients.

En concret:

  1. Augment fins al 80% del descompte total del preu del peatge base a la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet, de dilluns a divendres no festius, en hora punta (de 7 a 10,30h i de 17 a 21h), amb pagament dinàmic i per a turismes, furgons i furgonetes. Actualment, aquesta bonificació és de fins al 70%.
  2. Augment fins al 60% del descompte total del preu del peatge base a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet, en els moviments cap a o des del sud, de dilluns a divendres no festius, en hora punta, amb pagament dinàmic i per a turismes, furgons i furgonetes. Actualment, aquesta bonificació és del 41%.

Mesures també a la C-32

En la mateixa línia, cal indicar que el Govern també implantarà durant el primer trimestre de 2023, els nous descomptes ja anunciats per a la C-32, com la gratuïtat de l’autopista en els moviments interns entre Cubelles i el Vendrell i un augment del descompte per a la mobilitat obligada entre Castelldefels i Sitges.

3  

Imatges

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, durant la signatura del llibre d'honor del Consell Comarcal del Bages

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, durant la signatura del llibre d'honor del Consell Comarcal del Bages 2187393

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, en la reunió al Consell Comarcal del Bages

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, en la reunió al Consell Comarcal del Bages 2639993

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, en la reunió al Consell Comarcal del Bages

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, en la reunió al Consell Comarcal del Bages 2665259

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 166107