Territori

Taula de Mobilitat del Penedès

Territori implementa la gratuïtat de l'autopista C-32 per els trajectes entre Cubelles i El Vendrell

query_builder   30 novembre 2022 12:59

event_note Nota de premsa

Territori implementa la gratuïtat de l'autopista C-32 per els trajectes entre Cubelles i El Vendrell

  1. La mesura beneficiarà els recorreguts interns, entre els enllaços de Cubelles accés i El Vendrell Oest
  2. És una iniciativa llargament reivindicada al territori per desplaçar el trànsit de la C-31 cap a l’autopista
  3. Es preveu que comenci a aplicar-se durant el primer trimestre de 2023
  4. El conseller Juli Fernàndez ho ha anunciat aquest dimecres durant la Taula de Mobilitat del Penedès, juntament amb l’augment del descompte a la barrera de Vallcarca

El Departament de Territori té previst implementar la gratuïtat de l’autopista C-32 entre Cubelles i El Vendrell a partir del primer trimestre de 2023. La mesura beneficiarà els vehicles que facin trajectes interns en el tram entre els dos municipis. És a dir: tots els recorreguts entre l’enllaç 2 (El Vendrell Oest) i l’enllaç 13 (Cubelles accés), i les barreres de Cubelles accés i Calafell accés. La gratuïtat s’aplicarà tots els dies de l’any a tot tipus de vehicles, ja siguin motos, turismes o camions de gran tonatge.

Per a beneficiar-se de la gratuïtat, els conductors hauran de descarregar-se l’aplicació Awai, disponible per a IOS i Android, o bé hauran de disposar del sistema de telepeatge (sistema VIA T).

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha presidit la Taula de Mobilitat del Penedès
El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha presidit la Taula de Mobilitat del Penedès
{"name":"2022/11/30/12/37/49e56e95-cac5-4530-9a47-df1c1b26a97e.jpg","author":"Departament de Territori ","type":"0","location":"0","weight":2974935}

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ho ha anunciat aquest dimecres a la Taula de Mobilitat del Penedès, integrada pels consells comarcals de l’Alt i Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, a més dels ajuntaments de la zona, de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona i de l’Autoritat Territorial de Mobilitat del Camp de Tarragona.

El conseller ha explicat que l’objectiu és convertir aquest tram de l’autopista “en una ronda gratuïta per a desplaçar els vehicles que actualment circulen per la C-31”, una via que travessa els municipis de Segur de Calafell, Cunit i Cubelles i que registra una mitjana d’uns 22.000 vehicles diaris.

En aquest sentit, ha indicat que l’autopista podria atraure 1 de cada 4 vehicles que actualment circulen per la C-31, és a dir, una xifra que rondaria els 5.000 vehicles. D’aquesta manera, “pretenem aconseguim que els trajectes siguin més segurs, més ràpids i que les emissions s’allunyin de la traça urbana. L’objectiu del Govern és millorar la vida de la gent i treballar per la Catalunya sencera”. Es tracta, de fet, d’una mesura llargament reivindicada pel territori.

Descomptes a la barrera de Vallcarca

El conseller, d’altra banda, també ha anunciat que el Departament augmentarà fins al 50 % - actualment és del 40 %- el descompte per a la mobilitat obligada en el tram Castelldefels-Sitges, a la barrera de peatge de Vallcarca de Sitges. Es tracta del descompte que beneficia els turismes, furgons i furgonetes que, de dilluns a divendres, fan desplaçaments d’anada i tornada en un marge de 24 hores, des del mateix origen i destinació, i que estan inscrits al registre de mobilitat obligada. Aquest increment de la bonificació també es preveu implementar-se el primer trimestre de 2023.

Per al tram Sitges – El Vendrell es manté la bonificació actual del 70% per a la mobilitat obligada. Actualment hi ha gairebé 25.000 persones registrades al registre de mobilitat obligada, i que per tant es beneficien dels descomptes.

3  

Imatges

La Taula de Mobilitat del Penedès

La Taula de Mobilitat del Penedès 2967368

Fotografia del conseller Juli Fernàndez amb les autoritats, després de la Taula de Mobilitat

Fotografia del conseller Juli Fernàndez amb les autoritats, després de la Taula de Mobilitat 2974935

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, presideix la Taula de Mobilitat del Penedès

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, presideix la Taula de Mobilitat del Penedès 3239816

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF 'Territori implementa la gratuïtat de l'autopista C-32 per els trajectes entre Cubelles i El Vendrell'

Nota de premsa en PDF 'Territori implementa la gratuïtat de l'autopista C-32 per els trajectes entre Cubelles i El Vendrell'
PDF | 261681

Mobilitat
Infraestructures
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia