1. El programa té com a objectiu millorar l’ocupabilitat i afavorir la inserció de dones desocupades preferentment en municipis de menys de 5.000 habitants
  2. Les entitats que vulguin participar en el programa de suport a les dones en els àmbits rural i urbà, poden sol·licitar l’ajut fins al 20 de gener de 2023
  3. En aquesta segona convocatòria es preveu atendre més de 2.200 dones

El Departament d’Empresa i Treball, mitjançant el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, ha obert la segona convocatòria del programa de suport a les dones en els àmbits rural i urbà. Aquest té com a objectiu millorar l’ocupabilitat i afavorir la inserció de 2.235 dones desocupades residents en municipis de menys de 5.000 habitants. D’aquesta manera, es busca que les dones tinguin una major participació en l’activitat econòmica del seu territori i, especialment, en els àmbits digital, tecnològic, d’emprenedoria, d’economia social, ús forestal i agrícola, activitats comercials en línia i suport a la dependència.

Les dones que hi participin, se’ls dissenyarà un itinerari individualitzat d’atenció i orientació laboral dirigit a la inserció i ajustat al seu perfil professional. Els itineraris poden ser de 3 tipus: focalitzats en l’àmbit digital, en l’economia verda o més genèrics. A més, en els itineraris s’inclouen accions relacionades amb l’orientació professional, que són de caràcter obligatori, així com accions vinculades a la formació professional i la prospecció del mercat de treball.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, destaca la importància que té aquest programa “per potenciar l’ocupabilitat de les dones i reduir la bretxa de gènere en perfils laborals relacionats amb l’economia verda i l’àmbit digital. De fet, és un compromís del Govern i del departament treballar per garantir la igualtat de gènere en professions com les que presentem i encara més, posant l’èmfasi en municipis inferiors als 5.000 habitants on es fa més palesa la diferència entre homes i dones”.

Des del Departament d’Igualtat i Feminismes, que ha col·laborat amb el SOC en el disseny d’aquest programa, la consellera Tània Verge i Mestre assegura que “a l’hora d’acompanyar les dones en els processos d’inserció i desenvolupament professional és fonamental aplicar una mirada de gènere que tingui en compte els obstacles específics als quals han de fer front”. Entre d’altres, la consellera menciona “els estereotips associats a determinats perfils professionals o a la distribució desigual de les responsabilitats de cures”.

Les entitats beneficiàries d’aquest programa són les entitats municipals i les corporacions locals vinculades, les entitats locals supramunicipals i les entitats sense ànim de lucre amb experiència prèvia en actuacions d’acompanyament i millora de la inserció laboral de dones. Aquestes, podran presentar la seva sol·licitud fins al 20 de gener de 2023.

Distribució per territori

El programa està pensat per arribar a dones de tot Catalunya, preferentment de municipis de menys de 5.000 habitants.

La distribució prevista de persones beneficiàries per demarcacions és:

  1. Girona, 463 usuàries
  2. Catalunya Central, 588 usuàries
  3. Lleida i Alt Pirineu i Aran, 455 usuàries
  4. Tarragona, 113 usuàries
  5. Barcelonès, 464 usuàries
  6. Terres de l’Ebre, 217 usuàries

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
DOCX | 143186