Incasòl

Entorn de Can Casals a es Borges del Camp (Baix Camp)

La Generalitat inicia les obres d'adequació de l'entorn de Can Casals a les Borges del Camp

query_builder   26 gener 2023 11:22

event_note Nota de premsa

La Generalitat inicia les obres d'adequació de l'entorn de Can Casals a les Borges del Camp

  1. ·L’actuació pretén arranjar l’espai públic de la façana posterior de la casa senyorial així com crear voreres, amb l’objectiu de millorar l’accés a l’equipament
  2. Les obres s’inclouen al programa Reviure les velles ciutats
La Generalitat de Catalunya, mitjançant el departament de Territori, l’Ajuntament de les Borges del Camp i l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), inicien les obres en l’entorn urbà exterior de l’equipament cultural Can Casals, al municipi de les Borges del Camp (Baix Camp). Aquests treballs tenen com a intenció adequar l’espai públic del voltant de l’edifici per a millorar-ne l’accés i regularitzar els terrenys afectats pel Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de les Borges del Camp.

Aquesta actuació, que s’emmarca en el programa Reviure les velles ciutats, tindrà un cost de 158.280,60 €. D’aquests, 120.000 € seran aportats per la Generalitat, mitjançant l’INCASÒL, i 38.280,60 pel municipi. La superfície total d’actuació és de 346,23 m2. El redactor del projecte i director de les obres és el cap dels Serveis Tècnics del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Frederic Pérez, i seran executades per l’empresa Joan de Haro Orive en un termini de 5 mesos.

L'objectiu de les obres és arranjar l’espai públic de la façana posterior de Can Casals, així com la construcció de la vorera al voltant. Les obres també comportaran l’enderroc de dos edificis en mal estat de conservació, que, a més, queden afectats pel POUM. Amb aquestes millores, també es pretén garantir l’accessibilitat als equipaments públics.

Can Casals: una casa senyorial al centre del municipi

Construïda al segle XVIII, Can Casals és una casa pairal senyorial que es troba entre l’avinguda Magdalena Martorell i el carrer de Baix de les Borges del Camp. Junt amb Can Casals, l’any 1777 es van construir l’església parroquial i Cal Dasca una altra casa pairal, coincidint amb un període de bonança de la comarca.

La casa fou propietat d’una família benestant borgenca de tradició militar, que se la va vendre a finals del segle XIX. No va ser fins a l’any 2013 que l’Ajuntament en va promoure la rehabilitació integral i poder destinar-lo a equipaments públics. Actualment, hi ha el Museu municipal del camp i dels oficis, així com sales polivalents i d’exposició, un arxiu i biblioteca, i el magatzem municipal. A més, es tracta d’un Bé Cultural d’Interès Local, inclòs en el catàleg de masos i béns immobles a protegir del POUM.

2  

Imatges

Entorn de Can Casals a es Borges del Camp (Baix Camp).

Entorn de Can Casals a es Borges del Camp (Baix Camp). 3587774

Estat actual de l¿espai

Estat actual de l¿espai 3916489

1  

Fitxers adjunts

PDF nota de premsa

PDF nota de premsa
PDF | 488908

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia