Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat es reuneix amb la delegada del Govern a Lleida

Protecció Civil de la Generalitat es reuneix amb la delegada del Govern a Lleida

query_builder   26 gener 2023 17:20

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat es reuneix amb la delegada del Govern a Lleida

La directora general de Protecció civil de la Generalitat, Marta Cassany, acompanyada de la subdirectora general d’operacions de Protecció Civil de la Generalitat, Imma Solé, s’han reunit avui dijous amb la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés. La trobada ha servit per posar en comú la feina coordinada que es fa en matèria de prevenció i gestió de les emergències a les comarques de Lleida.

Durant la reunió de treball, la subdirectora general Imma Solé ha explicat les funcions de la direcció general de Protecció Civil, la seva estructura, i el funcionament dels diferents plans d’emergències de la Generalitat (ALLAUCAT, INUNCAT, NEUCAT, VENTCAT, PLASEQCAT, PLASEQTA, PROCICAT, SISMICAT, Pla de Pandèmies, CAMCAT, AEROCAT), així com les funcions de la sala de coordinació operativa de Catalunya CECAT, que té dues seus, una a Barcelona (al departament d’Interior) i una altra a l’edifici CAT112 de Reus.

La Delegació del Govern a Lleida comprèn les comarques del Segrià, la Noguera, el Pla d’Urgell, l’Urgell, Les Garrigues i la Segarra.

La demarcació de Lleida és un territori amb grans extensions de vegetació sobretot agrícola, i en el qual predominen també un gran nombre d'indústries agroalimentàries. La primavera i l’estiu són les èpoques de major risc a nivell d’incendis a les comarques de Lleida, atès el gran volum de camps agrícoles i de rostolls.

Quant a emergències, també preocupen els episodis de boira, els quals poden ocasionar accidents de trànsit greus; i les possibles crescudes dels rius quan hi ha pluges importants, com el Segre i els seus afluents. A més, la demarcació de Lleida compta amb un gran nombre de zones d’aigües interiors i canals.

Des del CECAT de la DGPC s’està en contacte permanent amb la delegació de Lleida i els municipis d’aquestes comarques quan hi ha incendis, inundacions, nevades, etc, per tal de gestionar el millor possible les situacions de risc i que els efectes sobre la població siguin els mínims possibles. A més, i gràcies a les noves eines tecnològiques de què es disposa, també es poden preveure amb més antelació els fenòmens adversos que poden afectar un territori.

Els delegats del Govern tenen un paper principal com a nexe d'interlocució ordinària amb els ens locals, tant pel que fa a la planificació d'emergències com en la mateixa gestió d'una emergència i com a coordinadors dels diferents serveis territorials sectorials.

La figura del delegat o delegada del Govern exerceix una funció de coordinació activa a través de reunions territorials amb els ajuntaments en cas d'emergències com la pandèmia del coronavirus.


1  

Imatges

Protecció Civil de la Generalitat es reuneix amb la delegada del Govern a Lleida

Protecció Civil de la Generalitat es reuneix amb la delegada del Govern a Lleida 122587

Emergències
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia