Delegació a Barcelona

Visita institucional del delegat del Govern de la Generalitat a Catalunya, Joan Borràs, a Santa Susanna.

Visita del delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, a Malgrat de Mar i Santa Susanna

query_builder   27 gener 2023 16:37

event_note Nota de premsa

Visita del delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, a Malgrat de Mar i Santa Susanna

  1. A Malgrat s’ha parlat de la problemàtica actual al Pla de Motes de la llera del riu Tordera
  2. L’alcalde de Santa Susanna ha traslladat al delegat l’aposta del seu municipi amb l’educació i el món eqüestre
Reunió entre els membres de la Delegació del Govern a Barcelona i els membres de l’Ajuntament de Santa Susanna. A la taula estan asseguts amb els papers i un ordinador portàtil.
Reunió de treball entre els membres de la Delegació del Govern a Barcelona i els membres de l’Ajuntament de Santa Susanna
{"name":"2023/01/27/16/14/4ea5719b-7bdb-4e69-bcda-be5ca4d6e427.jpg","author":"Lorena Moreno ","type":"0","location":"0","weight":145722}


El delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Joan Borràs, ha fet dues visites institucionals als municipis de Malgrat de Mar i Santa Susanna, a la comarca del Maresme.

Des de la Delegació es considera una prioritat seguir fent territori per poder abordar les necessitats de tots els municipis del país.

L'alcaldessa de Malgrat de Mar, Sònia Viñolas, passeja juntament amb el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, a la seva dreta al Camí de la Pomereda.
L'alcaldessa de Malgrat de Mar, Sònia Viñolas, passeja juntament amb el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, al Camí de la Pomereda.
{"name":"2023/01/27/16/21/fbc9b795-a88a-4040-8b7a-7bc4c4713afe.jpg","author":"Lorena Moreno ","type":"0","location":"0","weight":116401}

La primera visita ha estat a Malgrat de Mar. El delegat s’ha reunit amb l’alcaldessa del municipi, Sònia Viñolas, i membres de l’equip de govern. A petició de l’alcaldessa, Borràs ha signat el Llibre d’Honor com a mostra del seu compromís amb aquest municipi. Seguidament, s’han reunit per abordar, entre d’altres temes, la problemàtica reiterada amb Endesa, que no dota de servei el nou Tanatori ni aborda el desplaçament de línies que afecta les obres de construcció dels habitatges socials.

Un altre dels temes que s’ha tractat ha estat la proposta d’ampliació de l’activitat de l’empresa química AGC Pharma Chemicals Europe. Aquesta ampliació suposaria una actualització de les franges de desprotecció i de seguretat, així com del DUPROCIM (Document Únic de Protecció Civil Municipal). L'ampliació de les franges de seguretat afectaria la pista d'atletisme, els espais de platja, habitatges, camps agrícoles i algunes escoles. El delegat s'ha compromès a traslladar aquesta situació a la Direcció General de Protecció Civil perquè actualitzin les condicions actuals.


El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, signa el Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Santa Susanna i a la seva dreta hi ha l'alcaldessa del municipi, Sònia Viñolas.
El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, signa el Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Santa Susanna.
{"name":"2023/01/27/16/25/a2db98e9-6387-4771-82dd-395e6819c244.jpg","author":"Lorena Moreno","type":"0","location":"0","weight":141730}

Però, sens dubte, un dels grans temes que s’han comentat han estat els relacionats amb el Pla de Motes de la llera del riu Tordera.

Sobre aquesta qüestió, Borràs ha assegurat que contactaran amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per tractar la problemàtica d’aquest espai. En declaracions a la ràdio Ona Malgrat, el delegat ha exposat que “És un projecte a llarg termini i d’una certa complexitat, però que s’elaborarà un pla de treball per tal de dur a terme una bona gestió i planificació”. Durant l’entrevista, també ha refermat el compromís que té la Delegació amb tots els municipis i ha exposat que: “Aquesta és la feina de les Delegacions, la de recollir els neguits dels ajuntaments i intentar-los resoldre de la manera més eficaç possible”.

Una altra de les peticions que li han traslladat al delegat han estat els problemes relacionats amb el trànsit que es generen amb freqüència al Camí de la Pomereda. Cada vegada que es produeix un temporal de mar, aquesta zona queda restringida al trànsit de vehicles. Això afecta directament a tots els usuaris i usuàries del càmping, ja que no poden accedir a la porta principal. Des de l’Ajuntament treballen en la creació d’un pla urbanístic per tal de resoldre aquest conflicte. Per conèixer més de prop aquesta problemàtica, el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, juntament amb l’alcaldessa del municipi, Sònia Viñolas, s’han desplaçat fins al Camí de la Pomereda.


Fotografia a l'exterior de l'Ajuntament de Santa Susanna entre el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, la tinent d'alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Vives, i l'alcalde del municipi, Joan Campolier. En aquest mateix ordre.
Fotografia a l'exterior de l'Ajuntament de Santa Susanna entre el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, la tinent d'alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Vives, i l'alcalde del municipi, Joan Campolier.
{"name":"2023/01/27/16/32/d0953c83-8f30-4e8a-b276-6755cd8f0c53.jpg","author":"Lorena Moreno","type":"0","location":"0","weight":112370}

Posteriorment, el delegat ha visitat el municipi veí de Santa Susanna on l’ha rebut l’alcalde Joan Campolier juntament amb la tinent d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Vives.

Campolier ha exposat al Delegat l'aposta que ha fet el seu municipi en l’àmbit educatiu. L'ajuntament va impulsar i finançar íntegrament la construcció d'un institut de secundària. Es tracta d’una aposta estratègica per fomentar l'arrelament i millorar la participació del jovent a les entitats locals.

Durant la reunió, també s’ha abordat la implicació del municipi amb el món eqüestre. Santa Susanna actualment acull l'Institut Professional de Turisme Eqüestre del Maresme on s'ofereixen Cicles Formatius de Grau Mitjà en activitats eqüestres i en guia en el medi natural i temps de lleure.

L'alcalde també ha aprofitat la reunió amb el delegat per explicar les inversions que el municipi podrà afrontar amb l'adjudicació de 5 milions d’euros dels fons Next Generation. La finalitat d’aquesta inversió és millorar la connectivitat i la mobilitat a la zona de platges.

Un cop finalitzada la reunió, el delegat ha procedit a signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament.

Transformació verda
Bon govern
Infraestructures
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia