L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha adjudicat a l’empresa GICSA les obres d’urbanització de la connexió sota la B30-AP7 (carretera BP-1503) que connecta les rotondes de l’Eroski i el Leroy Merlin adjacents al sector Can Sant Joan. Aquest pas sota l’autopista millorarà la connexió entre els municipis de Rubí i Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).

Les obres començaran durant la segona quinzena de febrer i està previst que durin un any. Comptaran amb un pressupost d’1,9 milions d’euros aportats per l’INCASÒL. Aquest projecte és un compromís definit en el planejament del sector PAE Can Sant Joan, però es troben fora del sector.

El projecte consisteix en la urbanització d’un passeig central per sota la carretera B30-AP7 que comptarà amb un carril bici i espai per a vianants, separats per arbres en la part exterior i les columnes quesuporten la autopista B30-AP7 en la part interior. També es crearan dos vials laterals al passeig amb un carril per sentit, que en un tram incorporarà un segon carril que permet la incorporació a i sortida de la B30-AP7.

Aquesta urbanització permetrà millorar la connexió existent entre les dues rotondes, la de l’Eroski i la del Leroy Merlin, així com entre els municipis de Sant Cugat i Rubí. D’aquesta manera s’aconseguirà connectar millor el sector de Can Sant Joan no només pel trànsit rodat, sinó també pels vianants i bicicletes.

Can Sant Joan, un sector en expansió

A més de la urbanització de la connexió de sota la B30-AP7, al sector PAE Can Sant Joan s’hi estan duent a terme altres obres d’urbanització. Concretament, es tracta de la segona fase d’urbanització de l’àmbit sud-est, a Sant Cugat del Vallès. L’obra consisteix en la construcció del vial paral·lel a la futura Interpolar, el desdoblament del ramal de sortida de la B30 direcció Tarragona, que connecta directament amb el sector Can Sant Joan, i la millora de l’entorn del Carrer Danubi, garantint l’accessibilitat i els serveis de totes les parcel·les del sector.

Aquestes obres es van adjudicar l’any passat a l’empresa Valiser i està dirigida per l’enginyeria SBS. El pressupost és de 3,4 milions d’euros i es preveu que s’acabin el proper mes d’abril.

2  

Imatges

Planta general del projecte de connexió sota la B30-AP7 al sector Can Sant Joan

Planta general del projecte de connexió sota la B30-AP7 al sector Can Sant Joan 263301

Estat actual de la connexió sota la B30-AP7 al sector Can Sant Joan

Estat actual de la connexió sota la B30-AP7 al sector Can Sant Joan 73046

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 275965