Territori

Caldes Malavella

Territori construirà una rotonda per a millorar l'accessibilitat i la seguretat a la GI-673 a Caldes de Malavella

query_builder   13 febrer 2023 14:09

event_note Nota de premsa

Territori construirà una rotonda per a millorar l'accessibilitat i la seguretat a la GI-673 a Caldes de Malavella

Caldes Malavella{"name":"2023/02/13/14/08/d7eff7ab-74fd-4aaf-92fb-f6259483a5cc.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":144195}


  1. El conseller, Juli Fernàndez i Olivares, i l’alcalde, Salvador Balliu Torroella, signen un conveni de col·laboració per a l’impuls de l’obra


  1. Els treballs començaran el març i comptaran amb un pressupost d’1,1 MEUR

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha signat avui amb l’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu Torroella, un conveni de col·laboració per a la construcció d’una rotonda que permetrà millorar l’accessibilitat i la seguretat a la GI-673 en aquest municipi. Els treballs tindran un pressupost d’1,1 MEUR i començaran el mes que ve, amb un termini d’execució de sis mesos.


“Amb aquesta intervenció, la urbanització del Llac del Cigne i Caldes de Malavella tindran uns accessos millors”, ha assenyalat el conseller. El titular de Territori ha emmarcat aquesta obra en les actuacions del Govern en matèria de carreteres: “les intervencions a la xarxa viària del Govern persegueixen dos objectius principals: la seguretat i fer més fluid el trànsit”.


En concret, les obres consistiran en la construcció d’una nova rotonda i un vial d’accés a la urbanització el Llac del Cigne per a millorar la seguretat i la canalització del trànsit en aquest entorn, per on circulen 8.200 vehicles diaris. Aquesta rotonda substituirà l’actual encreuament en forma de T situat al quilòmetre 2,4, que enllaça amb l’accés a la deixalleria municipal i la urbanització Can Solà Gros. El nou giratori tindrà un diàmetre de 50 metres.


D’aquesta manera, l’actuació, a més d’afavorir la seguretat viària, proporcionarà una major permeabilitat a la carretera, ja que l’obra incorporarà els passos de vianants i els trams de vorera necessaris per a garantir el pas del veïnat dels dos nuclis situats a banda i banda de la GI-673. Així mateix, s’adaptarà la xarxa de drenatge i d’enllumenat existents.


El conveni formalitzat avui estableix que el Departament de Territori finançarà i executarà les obres i l’Ajuntament de Caldes de Malavella assumirà el nou vial que es construirà des de la nova rotonda fins al carrer de Llevant de la urbanització.

5  

Imatges

Fotografia

Fotografia 2225530

Fotografia

Fotografia 2225640

Fotografia

Fotografia 973456

Fotografia

Fotografia 1890933

Plànol

Plànol 553549

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 665015

Mobilitat
Seguretat
Infraestructures
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia