President

El president i el conseller amb els guardonats i guardonades. Autor: Jordi Bedmar

President Aragonès: "El pressupost d'enguany inverteix més que mai en el sistema de salut, amb un increment de 1.300 milions"

query_builder   22 febrer 2023 19:21

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El pressupost d'enguany inverteix més que mai en el sistema de salut, amb un increment de 1.300 milions"

  1. El cap de l’Executiu, juntament amb el conseller Balcells, ha encapçalat aquesta tarda l’acte de lliurament de les medalles i plaques Josep Trueta a 15 professionals i entitats destacades de l’àmbit de la salut

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat aquesta tarda que el Govern “està totalment compromès amb el sistema de salut públic de Catalunya per tal de reforçar-lo i potenciar-lo”. I ha fet notar que per aquest motiu el pressupost de la Generalitat per al 2023 “inverteix més que mai en el sistema públic de salut, incorporant-hi gairebé 1.300 milions d’euros nous”.

El president i el conseller amb els guardonats i guardonades. Autor: Jordi Bedmar
El president i el conseller amb els guardonats i guardonades. Autor: Jordi Bedmar
{"name":"2023/02/22/19/38/a5b2238c-1944-49b1-93b2-8f5ce9968b90.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"144328"}

En aquest sentit, Pere Aragonès ha explicat que el Departament de Salut és el que més creix en termes absoluts en aquests pressupostos i ha subratllat que “les prioritats són clares i van dirigides a millorar l’atenció que rep la ciutadania: primària, salut mental i reducció de les llistes d’espera”.

El president també ha reivindicat la necessitat que “totes les administracions ens hi impliquem, també el govern de l’estat, que, sense cap mena de dubte, ha de consolidar i recuperar aquells fons extraordinaris que es van mobilitzar durant la pandèmia, que en aquests moments no tenim i que exigim per posar al dia el sistema sanitari”.

El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte de lliurament de les medalles i plaques Josep Trueta a 15 professionals i entitats que s’han destacat de manera significativa pels serveis prestats amb vista al progrés i la millora de la sanitat. El Consell Executiu va aprovar ahir els guardonats enguany amb aquestes distincions.Els podeu consultar en aquest enllaç.

Pere Aragonès ha felicitat tots els premiats i premiades i ha destacat que són “un referent i un exemple de vocació i compromís”. Així mateix, ha expressat el seu agraïment i el de tot el Govern i la societat catalana “al conjunt de professionals que treballen de forma abnegada al sistema públic del nostre país”.

Durant la seva intervenció, el president també ha fet notar que aquest acte de lliurament “és una mostra ben clara que com a societat ens n’hem sortit, hem superat la Covid”. I ha afegit que s’ha superat “amb esforç i dificultats, però també amb molts aprenentatges, començant per la importància dels serveis públics, com el sistema sanitari”.

En l’acte també ha intervingut el conseller de Salut, Manel Balcells, qui ha posat de relleu “la gran vàlua dels nostres professionals que, especialment en temps difícils, com els que ens ha tocat viure, posen a disposició del sistema i de la ciutadania tota la seva expertesa i valor humà".

En aquesta mateixa línia, Manel Balcells ha assenyalat que els premis posen en relleu la tasca de les entitats que “contribueixen a la qualitat del sistema de salut, des de la pràctica clínica, la formació o la recerca”. “Entitats, algunes amb anys d’experiència, orientades a la millora de l’excel·lència del pacient, i d’altres innovant amb el disseny de sistemes alternatius o tenint cura dels mateixos professionals”, ha reblat.

El conseller també ha destacat que "totes les tasques dels diferents perfils professionals, com ara infermeres, metgesses, terapeutes ocupacionals, dins el sistema sanitari català, són imprescindibles per fer funcionar el nostre sistema, una gran màquina on cadascuna de les peces de l’engranatge són rellevants".

4  

Imatges

Fotografia de grup

Fotografia de grup 2258842

Lliurament del premi a Magda Campins

Lliurament del premi a Magda Campins 390445

Lliurament del premi a Mònica Povedano

Lliurament del premi a Mònica Povedano 352682

Lliurament del premi a Joan Guix

Lliurament del premi a Joan Guix 319580

Pressupostos
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia