President

MWC

President Aragonès: "Tenim un ecosistema empresarial consolidat on les companyies dedicades a l'economia digital han crescut un 15%"

query_builder   27 febrer 2023 14:23

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Tenim un ecosistema empresarial consolidat on les companyies dedicades a l'economia digital han crescut un 15%"

  1. El cap de l’Executiu ha encapçalat la inauguració de l'estand de la Generalitat al MWC 2023 i també ha participat en la inauguració oficial del congrés, que avui obre les portes
El president durant la visita al Mobile World Congress. Autor: Arnau Carbonell
El president durant la visita al Mobile World Congress. Autor: Arnau Carbonell
{"name":"2023/02/27/14/08/4e349b63-8108-4426-b355-6b246f4f7f4a.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":181743}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat aquest matí, en la inauguració del pavelló Catalunya del Mobile World Congress 2023, que “tenim un ecosistema empresarial i de start-ups consolidat i en expansió”, com ho demostra el fet que “les empreses catalanes del sector de l’economia digital han crescut un 15% el darrer any, fins a arribar a les 22.000 empreses”. Uns negocis que facturen més de 30.000 milions d’euros, l’equivalent al “12,4% del PIB català”, i que “donen feina a gairebé 183.000 persones”.

Aquestes dades, així com els anuncis de noves inversions o el rècord d’empreses internacionals establertes a Catalunya demostren, tal com ha destacat el president, que aquest ecosistema és “dinàmic, innovador i obert”. “Catalunya acull gairebé 100 centres tecnològics de multinacionals estrangeres que generen un impacte econòmic de 1.500 milions d’euros al país”, ha afegit Aragonès. “Estem jugant en el top ten de la lliga mundial en aquest àmbit”.

Amb aquestes paraules, el president ha obert la inauguració de l’estand de Catalunya al MWC 2023, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que enguany acull en el seu espai expositiu 48 empreses, entitats i centres tecnològics catalans que participen en l'esdeveniment de la mà de la Generalitat de Catalunya.

MWC{"name":"2023/02/27/14/09/d5eba4d7-9f2c-4381-9948-313390c22189.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":"238734"}

El cap de l’Executiu ha assenyalat les tecnologies digitals com “un sector estratègic pel país” i ha destacat que, enguany, la Generalitat promou de manera directa “la participació de més de 100 empreses i start-ups al MWC, un 20% més que l’any 2022”. En total, des del 2006, el primer any del MWC, la Generalitat ha facilitat la participació de 339 empreses catalanes a l’esdeveniment. I, en el seu conjunt, aquestes companyies “han doblat la seva facturació i han augmentat un 38% la seva ocupació” respecte de la seva primera participació en el congrés.

En el cas de les startups que participen en el Four Years From Now (el saló destinat a les empreses emergents que se celebra en el marc del MWC), les dades encara “són més positives”, ja que els més de 150 projectes emergents que la Generalitat ha acompanyat des de 2015 “han triplicat la facturació, han doblat la plantilla de treballadors i han acumulat una inversió de 320 milions d’euros”. “D’aquí la importància del MWC, no només per l’impacte que té els dies que se celebra, sinó també pel que genera al llarg de tot l’any”, ha subratllat.

“Tenim el talent, tenim el potencial i tenim el millor ecosistema empresarial”, ha declarat el president, i el Govern treballa per acompanyar-lo i fer-lo més fort “invertint en formació, en talent, en excel·lència”, en centres i infraestructures de recerca i innovació, però també “travant aliances i impulsant projectes estratègics” com el xip europeu.

MWC{"name":"2023/02/27/14/10/1459ce56-8dfb-4b45-b154-5a68b80b5fbd.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":168309}

Per la seva part, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha destacat que l'estratègia d'intel·ligència artificial del Govern té un doble objectiu: "enfortir l'ecosistema d'IA català, per convertir-lo en un pol d'innovació, lideratge i atracció de talent i inversions. I promoure l'adopció d'aquesta tecnologia a l'Administració, el teixit productiu i els centres de recerca del país per millorar la competitivitat de les empreses i la vida de les persones".

Torrent ha recordat que un dels puntals d’aquesta estratègia és el projecte Aina, basat en tecnologia de dades i Intel·ligència Artificial “per fer que les màquines entenguin i parlin català”. I ha subratllat que enguany al Mobile, “epicentre de la indústria digital, allà on es projecta cap on avançarà el món de la connectivitat, tenim l’obligació com a Govern de fer que el català guanyi impuls i sigui present arreu”.

L’acte a l’estand de Catalunya ha inclòs la presentació de la demostració en directe ‘Quan la intel·ligència artificial connecta amb les persones’, amb la qual el Govern vol projectar la seva aposta estratègica per l’impuls de la IA com una de les tecnologies digitals avançades que més impacte generarà en la societat i en l’economia del país.

Reunió amb el comissari de Mercat Interior de la UE

Prèviament a la inauguració de l’estand de la Generalitat, el president Aragonès, juntament amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i els consellers d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han assistit a la inauguració oficial del certamen. Posteriorment, visitaran els estands de diverses companyies nacionals i internacionals presents al congrés.

D’altra banda, i en el marc d’aquesta primera jornada del Mobile World Congress, el cap del Govern i la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, s’han reunit amb el comissari de Mercat Interior de la Unió Europea, Thierry Breton. Aquesta és la segona reunió que mantenen el president i el comissari, després que el passat mes d’octubre es trobessin a Brussel·les i tractessin sobre l’aposta de Catalunya per formar part de la cadena de valor del xip europeu, així com sobre el desplegament de la tecnologia de l’hidrogen verd.

3  

Imatges

Inauguració estand Generalitat MWC

Inauguració estand Generalitat MWC 209390

Visita estands MWC

Visita estands MWC 194073

Visita estands MWC (2)

Visita estands MWC (2) 111947

MWC
#MWC23
#AIMeetsPeople
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia