Territori

Lleida baixador FGC

Territori licita les obres per a la construcció del nou baixador de Ferrocarrils al polígon del Segre de Lleida

query_builder   2 març 2023 14:30

event_note Nota de premsa

Territori licita les obres per a la construcció del nou baixador de Ferrocarrils al polígon del Segre de Lleida

Lleida baixador {"name":"2023/03/02/14/23/4ccdc423-a9f2-48be-bd1c-d7a562b772e2.JPG","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":1591785}


  1. Els treballs, amb un import de 453.000 euros finançats amb fons europeus Next Generation, duraran quatre mesos i es preveu que s’iniciïn l’últim trimestre d’aquest any


  1. Es construirà una nova andana i una marquesina, es condicionarà un accés per a vianants i s’habilitarà un aparcament amb capacitat per a 11 vehicles

El Departament de Territori, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha licitat les obres que permetran la construcció d’un nou baixador a la línia Lleida – La Pobla, entre les estacions de Lleida-Pirineus i Alcoletge, per donar servei al polígon industrial del Segre. El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo i París han signat avui el conveni de col·laboració per impulsar aquesta actuació, uns treballs que es liciten per un import de prop de 453.000 euros. Es preveu que les obres comencin l’últim trimestre d’aquest any i tinguin un termini d’execució de 4 mesos.


El conseller de Territori ha ressaltat que el nou baixador permetrà obrir en aquesta línia d’FGC “un nou espai de demanda i que aquest entorn tingui la possibilitat d’accedir al transport públic ferroviari”. Fernàndez i Olivares ha remarcat que la demanda prevista és de 23.000 persones usuàries a l’any, “que podran utilitzar una línia que compta amb una satisfacció de prop d’un 8 i una puntualitat del 99%”. Aquests “són dels nostres principals objectius: la fiabilitat i l’excel·lència” del servei.


Un altre dels aspectes que ha subratllat el conseller de Territori és que aquesta actuació, que inclou un aparcament d’enllaç, també aposta “per la intermodalitat, que serà ben rebuda per les persones usuàries”. Així, Fernàndez i Olivares ha refermat “el compromís del Govern amb la ciutadania de Lleida i amb la millora del transport públic, de tot el transport públic”.


L’alcalde Pueyo ha agraït la feina de la conselleria i FGC per fer possible aquest projecte, que “ha de permetre que els treballadors i treballadores d’aquesta gran zona industrial de la ciutat disposin d’una altra alternativa més per a desplaçar-se a la feina en transport públic, no només des de Lleida, sinó també des de la resta de poblacions amb estacions de la línia, com Balaguer, Alcoletge i d’altres”, a més de potenciar aquesta zona de l’Horta.


“Aquest baixador que pot semblar una actuació relativament modesta, és una obra que no s’ha produït a Lleida durant anys i anys, i obre la porta a una sèrie de transformacions que tenen a veure amb la mobilitat, el turisme i l’aprofitament d’una zona d’interès natural i millora la relació de la ciutat de Lleida amb les seves zones industrials”, ha afegit Pueyo.

Baixador Lleida FGC{"name":"2023/03/02/14/29/f16bcdd4-d61e-488c-b631-a52f77f5dcd4.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":45354}


L’actuació, que compta amb finançament dels fons Next Generation, consistirà en la construcció d’una nova andana de 80 metres de llargada i tres metres d’amplada. A més, l’andana disposarà d’una marquesina de 10 metres de longitud i gairebé tres metres d’alçada.


Els treballs també inclouran el condicionament de l’accés per a vianants des de l’avinguda de la Indústria, que connectarà el polígon industrial del Segre amb el nou baixador, mitjançant la construcció d’una vorera amb vorada d’1,80 metres d’amplada, i la instal·lació d’enllumenat en tot el seu recorregut. Així mateix, està previst construir un aparcament amb capacitat per a 11 vehicles i bicicletes, situat junt al nou baixador, que assolirà les funcions d’aparcament d’enllaç.


El nou baixador millorarà l’oferta de transport públic al polígon i facilitarà també l’accés a l’espai agrícola de la partida de Granyena. Es tracta d’un espai amb un gran valor mediambiental, de biodiversitat i també patrimonial ja que s’hi troba el Molí del Cervià, considerat un bé cultural d’interès local.


Per tot això, els diferents organismes implicats coincideixen que cal promocionar-lo i acostar-lo a la ciutat de Lleida, mitjançant la línia de Ferrocarrils. La construcció del baixador també afavorirà l’accés al parc de la Mitjana, declarat àrea d’interès natural, amb més de 90 hectàrees de bosc de ribera, prats humits i zones amb aigua.

Conveni de col·laboració


Per a l’execució de les obres, el Departament de Territori, Ferrocarrils de la Generalitat i l’Ajuntament de Lleida han signat un conveni de col·laboració. A més de la construcció del nou baixador, el document recull el condicionament de l’accés per a vianants des de l’avinguda de la Indústria i la instal·lació d’enllumenat en tot el seu recorregut. Així mateix,també preveu la construcció de l’aparcament per a vehicles i bicicletes.


El Departament de Territori ha redactat i aprovat el projecte i FGC licitarà, adjudicarà i executarà les obres, alhora que l’Ajuntament de Lleida posa a disposició els terrenys necessaris per a la nova vorera i la instal·lació d’enllumenat. El nou baixador i l’aparcament seran gestionats per FGC, en el si de la línia de Lleida-la Pobla.

5  

Imatges

Fotografia

Fotografia 1591785

Fotografia

Fotografia 2106803

Fotografia

Fotografia 1952141

Mapa

Mapa 476931

Imatge virtual baixador

Imatge virtual baixador 45354

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 888705

Mobilitat
Infraestructures
Transport públic
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia