Territori

Comiols

El Govern licitarà un nou tram de l'Eix de Comiols l'estiu vinent, amb un pressupost de 14 MEUR

query_builder   17 març 2023 13:15

event_note Nota de premsa

El Govern licitarà un nou tram de l'Eix de Comiols l'estiu vinent, amb un pressupost de 14 MEUR

Comiols{"name":"2023/03/17/13/06/768ea280-be10-4bee-ae5e-97f05b06d1e0.jpeg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":262369}


  1. El conseller Juli Fernàndez i Olivares ha exposat a representants territorials l’estat i programació de les pròximes actuacions per a millorar la funcionalitat de l’itinerari entre Artesa de Segre i Isona
  2. Territori està desplegant per fases la millora de l’eix per afavorir les comunicacions intercomarcals i l’accessibilitat al Pirineu
  3. El Departament posa en servei avui la variant d’Artesa de Segre, primer tram del condicionament del corredor

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares ha anunciat avui que el Govern licitarà les obres del següent fase del condicionament de l’Eix de Comiols l’estiu vinent per un import de 14 MEUR. En concret, impulsarà l’obra d’un tram de 5 quilòmetres que donarà continuïtat a la variant d’Artesa de Segre, que entrarà aquesta tarda en funcionament, fins a Vall-llebrera. L’obra consistirà en l’eixamplament de la carretera i la millora del seu traçat per a millorar-ne la funcionalitat i la seguretat.


Fernàndez i Olivares ha exposat avui a representants dels consells comarcals de la Noguera, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà i a alcaldes i alcaldesses d’aquest àmbit l’estat i programació de les pròximes actuacions a l’Eix de Comiols. Així, ha explicat que, a més, del projecte del tram des del final de la variant d’Artesa de Segre i Vall-llebrera, el Departament també està redactant el corresponent a la fase entre Vall-llebrera i Folquer, de 9 quilòmetres de longitud. La previsió, en aquest cas, és licitar-ne les obres el segon semestre de 2024.


Així, el conseller de Territori ha refermat “el compromís del Govern amb els ciutadans i les ciutadanes del Pallars Jussà, del Pallars Sobirà i de la Noguera, amb la millora d’aquest Eix perquè hi hagi una millor interconnexió entre aquestes comarques i també amb la millora de l’accessibilitat cap al Pirineu”, tant des de la Catalunya Central com des de l’àrea de Barcelona. D’aquesta manera, ha remarcat Fernàndez i Olivares, aquesta actuació “és una millora en clau comarcal, local i també nacional”.


El condicionament de l’Eix de Comiols consisteix principalment en l’eixamplament de les carreteres L-512 i C-1412b i la suavització de revolts, alhora que la construcció de petites variants de traçat i modificacions al voltant de diversos nuclis. L’obra permetrà configurar una carretera de 9 metres d’amplada, amb un carril per sentit de 3,5 m d’amplada cadascun i vorals d’un metre. Aquesta actuació inclou petites variants del traçat i modificacions al voltant dels nuclis urbans del Pont d’Alentorn, Vall-llebrera i Montargull, i diverses estructures.


En paral·lel, el Departament està redactant el projecte de condicionament del tram entre Folquer i Isona i Conca Dellà, que abasta 13 quilòmetres de longitud. En aquest àmbit, es preveu la construcció de túnels i estructures per a millorar les condicions de traçat i seguretat de l’Eix, amb un pressupost estimat de 129 MEUR.


L’eix de Comiols


L’Eix de Comiols té actualment 54 quilòmetres i presenta un traçat força sinuós, que arriba en algun punt fins a una altitud de 1.100 metres. Per tal de potenciar les comunicacions intercomarcals i afavorir l’accessibilitat al Pirineu, el Govern està impulsant la millora de l’eix de Comiols, que s’executarà per fases i una inversió estimada en 180 MEUR.


Avui, Territori posarà en servei la variant d’Artesa de Segre, el primer tram del condicionament de l’Eix de Comiols. La nova variant evita el trànsit de pas per l’interior del nucli urbà i permet millorar la mobilitat i la seguretat en aquest àmbit. L’obra ha comportat una inversió de prop de 5,7 MEUR. Addicionalment, s’ha asfaltat un tram de 2 quilòmetres de l’L-512 en direcció al Pont d’Alentorn, amb un pressupost de 300.000 euros.


2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 535999

Fotografia

Fotografia 657899

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 571009

Mobilitat
Seguretat
Infraestructures
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia