Territori

Territori eixamplarà el pont de la C-252 a Verges per a facilitar la circulació de maquinària agrícola

query_builder   21 març 2023 11:02

event_note Nota de premsa

Territori eixamplarà el pont de la C-252 a Verges per a facilitar la circulació de maquinària agrícola

  1. El Departament instal·larà un sistema de gestió intel·ligent del trànsit com a mesura transitòria, per evitar el creuament de vehicles de grans dimensions

El Departament de Territori ha impulsat la redacció del projecte per eixamplar el pont de la C-252 sobre el Ter al seu pas per Verges per a facilitar la circulació de maquinària agrícola amb condicions de seguretat i comoditat. Així mateix, com a mesura transitòria, instal·larà un sistema de gestió intel·ligent del trànsit, per evitar el creuament de vehicles de grans dimensions al mateix temps sobre el pont. Aquestes actuacions han estat consensuades amb l’Ajuntament de Verges.


El projecte que s’impulsa detallarà tècnicament les actuacions per a eixamplar l’estructura, que té una longitud de 420 metres, de manera que la calçada per a la circulació s’incrementi en 1,6 metres. La inversió estimada per a l’obra és de 2,6 MEUR. El pont, originari de 1941, recentment ha estat objecte d’una actuació de rehabilitació i s’hi ha construït una vorera per al pas de vianants i ciclistes.

Solució de gestió del trànsit

Com a mesura a més curt termini, el Departament licitarà aquesta primavera els treballs per instal·lar un sistema de gestió intel·ligent del trànsit permetrà diferenciar els vehicles segons la seva amplada. Així, s’implantarà un semàfor i un detector a cada sentit de la circulació, que permetran garantir el pas segur de tota mena de vehicles. Es preveu que aquest sistema entri en funcionament a finals d’any.

2  

Imatges

Plànol

Plànol 67461

Esquema semàfors

Esquema semàfors 135771

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 266243

Mobilitat
Seguretat
Infraestructures
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia