Territori

Territori analitza la millora global de la mobilitat del corredor Maresme - la Selva Marítima

query_builder   23 març 2023 12:30

event_note Nota de premsa

Territori analitza la millora global de la mobilitat del corredor Maresme - la Selva Marítima

  1. El Departament encarrega a FGC l’impuls d’un estudi que proposi actuacions en relació a la xarxa viària i ferroviària, inclosa l’opció del tramvia, i les vies ciclables
  2. El Govern manté trobades amb els diversos ens territorials per a la cerca de solucions de consens

El Departament ha encarregat a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) l’impuls d’un estudi de millora de la mobilitat del corredor Maresme – la Selva Marítima que proposi millores dels diversos modes de transport, d’acord amb els reptes territorials i ambientals existents. L’estudi analitzarà el conjunt de les infraestructures de transport en relació a la xarxa viària, la xarxa ferroviàriai les vies ciclables, així com les propostes de millora en els serveis de transport col·lectiu.


En aquest sentit, l’estudi també valorarà la viabilitat d’un sistema de tramvia entre Blanes i Lloret de Mar. Cal assenyalar que FGC ha adjudicat la redacció de quatre estudis sobre la viabilitat dels trens – tramvia de la Costa Brava –que no incloïa la Selva Marítima--, del Pirineu, del Bages i de les Terres de l'Ebre.


En paral·lel, el Departament està estudiant també la implementació d’un carril bus entre Blanes i Lloret de Mar.


Consens territorial

Arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que declara nul l'estudi informatiu i d'impacte ambiental del perllongament de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar aprovat el 2018, el Departament de Territori ha mantingut diverses trobades amb els ajuntaments de Blanes, Lloret de Mar, Palafolls i Tordera, així com amb altres ens i entitats implicats, per assolir propostes de consens per a millorar la mobilitat en aquest àmbit des d’un punt de vista integral. El Govern té la voluntat de seguir en aquesta línia de consens territorial i és en aquest context que s’emmarca l’estudi encarregat.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 443975

Mobilitat
Infraestructures
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia