Igualtat i Feminismes

Imatge de recurs

Obert el període d'adhesions a la Xarxa Catalana pel Dret al Temps

query_builder   31 març 2023 09:54

event_note Nota de premsa

Obert el període d'adhesions a la Xarxa Catalana pel Dret al Temps

  1. Impulsada pel Departament d’Igualtat i Feminismes, la Xarxa té l’objectiu d’avançar en el dret al temps per a tota la població i assolir una organització del temps més equilibrada i justa.
  2. S’hi poden adherir empreses, organitzacions i persones expertes de tot Catalunya.
  3. L’adhesió facilitarà l’accés a formació, materials, acompanyament i mentoria per a la implementació de bones pràctiques.
Imatge de recurs{"name":"2023/03/31/08/37/00e581b6-a33f-4ee4-a75a-6e7ba08b6271.jpg","author":"Imatge lliure de drets","type":"0","location":"0","weight":46596}

La Xarxa Catalana pel Dret al Temps, que es va posar en marxa en el marc de la darrera Time Use Week, ha obert el període d’adhesions d’organitzacions, empreses, entitats i persones expertes que treballin per una millora en els usos dels temps.

Impulsada pel Departament d’Igualtat i Feminismes, la Xarxa Catalana pel Dret al Temps té l’objectiu d’avançar en el dret al temps per a tota la població, i assolir una organització del temps més equilibrada i justa. Sorgeix per tal de facilitar la creació i divulgació de coneixement sobre l’organització del temps amb perspectiva de gènere, així com l’intercanvi d’experiències transformadores. Pretén enxarxar tots els agents amb compromís i capacitat per reorganitzar el temps a Catalunya, així com reconèixer i promoure la seva tasca. La Xarxa busca impulsar la implementació de mesures concretes en l’organització del temps a les empreses i entitats, connectar les polítiques amb la recerca, i promocionar la implantació de pactes del temps en l’àmbit municipal i amb perspectiva de gènere.  

Des de la seva presentació a l’octubre, el treball de la Xarxa s’ha desenvolupat en el marc d’un grup motor, que inclou la participació de sindicats, patronal i altres organitzacions. Entre altres, en formen part UGT, CCOO, PIMEC, Foment del Treball, la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Federació de Cooperatives de Treball, el Consell Nacional de Dones de Catalunya, la Comissió de Gènere de la Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, i una persona representant de cada una de les tres xarxes d'empreses i entitats pels usos del temps locals ja existents (Xarxa NUST, Xarxa Gironina i Xarxa d'Esplugues).

Ara, la Xarxa s’obre a la participació de qualsevol empresa, entitat, organització pública o privada de Catalunya que desenvolupi accions per a una gestió més eficient, saludable i justa del temps. L’adhesió es pot sol·licitar omplint aquest formulari, que es troba disponible a la pàgina web del Departament d’Igualtat i Feminismes. També s’hi poden sumar persones expertes. 

L’adhesió a la Xarxa facilitarà la participació en accions d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques, i oferirà visibilitat i reconeixement a les organitzacions i persones compromeses amb el dret al temps. A més, es tindrà accés a formació, materials, publicacions, acompanyament i suport, així com mentoria i assessorament per la implementació de mesures concretes en l’organització del temps. 

En els últims mesos el Govern de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Igualtat i Feminismes, ha impulsat diverses polítiques destinades a millorar l’ús del temps amb perspectiva de gènere. Destaca el programa TempsxCures, amb un pressupost de més de 20 milions d’euros anuals, que ofereix serveis de cura per infants de 0 a 16 anys. 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia