1. La integració es farà efectiva el 17 d’abril, coincidint amb el desplegament de la T-JOVE a l’àrea tarifària integrada
  2. El Departament de Territori posa en marxa el Rumbus per reduir el vehicle privat al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

El Consell d’administració del Consorci ATM de l’Àrea de Girona, celebrat aquest divendres, ha aprovat la incorporació dels municipis de la Garrotxa a la zona 4 del sistema tarifari integrat. La integració serà efectiva a partir del 17 d’abril, coincidint amb el desplegament de la T-JOVE a Girona.

D’aquesta manera, els ciutadans de la Garrotxa podran utilitzar els títols de transport de l’ATM de Girona, que els suposarà un estalvi d’entre el 48% i el 77% en el preu del viatge, segons el tipus de bitllet que adquireixin.

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, que ha assistit al Consell d'administració, ha destacat que aquest estalvi: “ajudarà les persones a tenir una vida una mica millor i incentivarà a utilitzar el transport públic”. El conseller també ha recordat que, amb la integració, la Garrotxa es podrà beneficiar dels nous títols T-JOVE, vàlid fins als 30 anys, i T-16, que permet viatjar gratuïtament fins als 16 anys. “Són avantatges palpables de les polítiques del Govern”.

Títols de transport ATM Girona:

  1. T-10: títol multiviatge que permet fer 10 desplaçaments integrats en tots els modes de transport.
  2. T-10/30: títol multiviatge que permet fer 10 desplaçaments integrats en tots els modes de transport. La validesa és 30 dies consecutius des de la primera validació.
  3. T-50/30: títol multiviatge que permet fer 50 desplaçaments integrats en tots els modes de transport. La validesa és 30 dies consecutius des de la primera validació.
  4. T-Mes: títol de transport que permet fer un nombre il·limitat de desplaçaments, a les zones delimitades per la primera validació, en tots els modes de transport. La validesa és de 30 dies consecutius des de la primera validació.
  5. T-JOVE: títol multiviatge vàlid fins als 30 anys i amb tarifa única per a totes les zones. Permetrà un nombre il·limitat de desplaçaments en tots els modes de transports i tindrà una validesa de 90 dies. Començarà a funcionar a les ATM de Girona, Lleida i Tarragona el 17 d’abril. 
  6. T-16: títol vàlid fins als 16 anys que permet fer un nombre il·limitat de viatges en la zona tarifària integrada on resideix el menor.

L’ATM de Girona està integrada pel Gironès, el Pla de l’Estany, una part de la Selva i, ara també, per la Garrotxa.

El Rumbus

Després del Consell d’administració, el conseller ha anunciat que el Departament de Territori posarà en marxa el Rumbus el pròxim 22 d’abril. Es tracta d’una nova línia de transport públic per accedir al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que permetrà millorar la sostenibilitat i reduir l’impacte del vehicle privat.

L’autobús farà un recorregut que unirà l’aparcament de Les Preses amb Santa Pau, passant pel Bosc de Tosca, Can Blanc, l’aparcament de la Fageda o l’aparcament del Volcà de Santa Margarida.

El bitllet tindrà un cost de només 2 euros i serà vàlid per tot el dia. És a dir: les persones usuàries podran utilitzar el bus tantes vegades com vulguin durant el mateix dia, amb la idea que puguin visitar diferents zones del Parc o que puguin anar als restaurants. A banda, tots els títols de l’ATM també serviran per aquesta línia.

Es calcula que uns 400 cotxes deixaran d’accedir al Parc durant els dies de funcionament del bus, una xifra que es tradueix en un estalvi de 380 tones de CO2 anuals.

El conseller, en aquest sentit, ha destacat el RUMBUS com un “compromís pel combat climàtic” que “transforma i millora la mobilitat”. “És una solució que permetrà gaudir del temps d’oci al Parc Natural sense pensar on aparcar”, ha recalcat.

El servei funcionarà durant els caps de setmana i els ponts, a més de tot el mes de juliol i agost. Entre gener i juliol tindrà una freqüència de pas d’un bus cada hora per sentit. Entre agost i desembre, que es considera temporada alta, la freqüència de pas serà d’un bus cada trenta minuts.

La posada en marxa del bus coincidirà amb el tancament provisional de l’aparcament principal del parc, Can Serra, per unes obres que duraran uns sis mesos. Durant aquest període, el Parc reduirà la capacitat d’aparcament i és possible que a les primeres hores del matí ja no hi hagi lloc per estacionar vehicles. El Bus dels volcans complementa el servei actual de bus entre Olot i Santa Pau, que funciona de dilluns a divendres amb quatre viatges d’anada i tornada


4  

Imatges

Imatges del Consell d'administració de l'ATMG

Imatges del Consell d'administració de l'ATMG 2268632

Imatges del Consell d'administració de l'ATMG

Imatges del Consell d'administració de l'ATMG 1797168

Presentació del Rumbus

Presentació del Rumbus 3174277

Presentació del Rumbus

Presentació del Rumbus 1917821

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF 'La Garrotxa s¿integra a l¿ATM de Girona'

Nota de premsa en PDF 'La Garrotxa s¿integra a l¿ATM de Girona'
PDF | 298272