1. La formació s’impulsa conjuntament des de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques i l’Institut Català de les Empreses Culturals
  2. El mòdul formatiu té la voluntat de formar a les persones programadores per tal que incorporin una mirada de gènere i interseccional, tant a l’hora de crear com de programar


Imatge d'arxiu de la Fira Trapezi de Reus{"name":"2023/04/11/13/33/e41f2c41-d2f5-439b-8819-0135eb50ad2e.jpeg","author":"Arnau Pascual. Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":205655}

Els propers 13 i 17 d’abril de 10 h a 12.30 h se celebraran les dues sessions virtuals de la jornada formativa “Perspectiva de gènere en el món del teatre” a càrrec de Rocío Manzano i Magalí Permanyer de NUS Cooperativa amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar al sector teatral de les inèrcies masclistes del sistema patriarcal que encara s’hi viuen i mirar de revertir-les.

La formació, coorganitzada per la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), a través del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), s’adreça als responsables de programació i responsables tècnics dels equipaments, espais culturals i persones professionals del sector, i abordarà les especificitats de la perspectiva de gènere en el món de les arts escèniques, així com la seva aplicació en diferents rols i oficis que en formen part, posant especial atenció en: Interpretació, Direcció, Treball en Companyies, Programació i Espais de Formació.

Amb aquest mòdul formatiu es busca proporcionar recursos i eines pels professionals del sector teatral per tal de poder posar en pràctica per posar en pràctica la perspectiva de gènere; promoure la programació, comunicació i gestió dels equipaments i espais culturals en aquest sentit i donar a conèixer bones pràctiques i projectes de referència.

El teatre és un mirall de la nostra societat i en conseqüència reflecteix les dinàmiques patriarcals que encara prevalen en la nostra cultura. Per aquest motiu, cal reivindicar les mirades no hegemòniques, com les de les dones o persones amb una identitat de gènere no binària i repensar la cultura en clau feminista i inclusiva.

La jornada vol plantejar el teatre com un espai de creació i transgressió així com donar veu a nous referents. Per aconseguir-ho, és imprescindible que les persones professionals del món de la cultura incorporin una mirada de gènere i interseccional, tant en la creació com en la programació.

Consulteu aquí el programa de la formació.

Us hi podeu inscriure en aquest enllaç.

1  

Fitxers adjunts

Programa "Perspectiva de gènere en el món del teatre"

Programa "Perspectiva de gènere en el món del teatre"
PDF | 2337376