Direcció General de Comunicació

Foto de família amb tots els premiats

Els Premis #FPCAT 2022 reconeixen la contribució a la formació professional dels centres formatius, empreses, entitats i trajectòries individuals

query_builder   27 abril 2023 20:00

event_note Nota de premsa

Els Premis #FPCAT 2022 reconeixen la contribució a la formació professional dels centres formatius, empreses, entitats i trajectòries individuals

  1. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, i el conseller d’Educació Josep Gonzàlez-Cambray, han lliurat els 14 guardons a centres de formació professional, empreses, entitats i trajectòries individuals en 5 categories diferents
Foto de família amb els premiats{"name":"2023/04/27/19/57/0e06dc94-720e-4f8a-84f0-721397ca21c9.jpeg","author":"Presidència","type":"0","location":"0","weight":150903}


La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han lliurat els guardons dels Premis #PFCAT aquest dijous 27 d’abril. Els Premis #PFCAT, que enguany celebra la seva IV edició, són atorgats pel Consell de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (CFPCAT) i reconeixen les bones pràctiques a la contribució a una formació professional de qualitat. L’acte també ha comptat amb la presència del president del CFPCAT, Fabian Mohedano Morales.

En total s’han lliurat 14 guardons en reconeixement a les bones pràctiques de quatre centres formatius, quatre empreses i entitats, quatre persones professionals, un centre formatiu per la entitat de recerca i una persona formada en FP.

Durant l’acte de lliurament de premis, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha remarcat que: “tenim uns reptes que canviaran per sempre la formació professional a Catalunya. Estem treballant per millorar la qualificació de la ciutadania amb l’acreditació de competències professionals, tenir una xarxa d’orientació professional única i planificar els recursos disponibles gràcies a l’Informe General de Prospectiva 2023-2026 que estem preparant”. Així mateix, ha fet referència a la creació dels Centres de Formació Professional integrada: ”El govern aprovarà en breu el Decret de Centres de Formació professional integrada, que ajudarà a enfortir els 2.200 centres de la Xarxa del Sistema”.

Per la seva banda, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha destacat que “estem davant de l’oferta més alta en FP d’aquest país, hem incrementat les places de manera sostinguda i creixent els tres darrers anys, i aquest increment s’ha adaptat a les necessitats del mercat laboral”. Ha remarcat també que s’ha avançat tot el procés de preinscripció i matrícula perquè, “per primera vegada, tot l’alumnat sàpiga la plaça que té assignada en iniciar el curs i pugui començar les classes des del primer dia”.

Els centres formatius, empreses, entitats, i trajectòries individuals, van ser guardonades segons les 5 categories que engloben els premis #FPCAT, que són les següents

  1. Bones pràctiques a les trajectòries individuals, de reconeixement de les actuacions dutes a terme per persones físiques en l'exercici de les seves professions: Núria Carbonell Alart, Pere Dot Padrós, Joan-Lluís Espinós Espinós i Josep Formentí Silvestre.
  2. Bones pràctiques als centres formatius, de reconeixement d'experiències notables dutes a terme per centres que imparteixen formació professional de l’àmbit educatiu i de l’àmbit de l’ocupació: CETT -Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy, Fundació Eduard Soler (Ripoll), Institut d'Aran (Vielha e Mijaran) i PRODIS, Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca.
  3. Bones pràctiques a les empreses i altres entitats, de reconeixement de contribucions significatives a la construcció d'una formació professional de qualitat dutes a terme per entitats públiques i privades: Catalana de Perforacions, S.A. (Santpedor), CIRE (Centre d'Iniciatives per a la Reinserció), Fundació CARES (Barcelona) i el Gremi Empresarial d' Ascensors de Catalunya – GEDAC.
  4. Premi a la recerca en el camp de la Formació Professional: Institut Comte de Rius (Tarragona).
  5. Bones pràctiques a la trajectòria individual de la persona usuària de centres de formació professional: Gerard Romero Galindo.

En paraules del president del Consell de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, Fabian Mohedano Morales: “Els Premis FPCAT és la cita anual per reconèixer les bones pràctiques i trajectòries individuals de la Xarxa del Sistema de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, que està constituït per una diversitat de centres de formació professional, punts d’informació i orientació, empreses compromeses amb la formació dual i unes extraordinàries persones professionals que ho fan possible”.

(Adjunt Trajectòries dels premiats)

2  

Imatges

Foto de família dels premiats

Foto de família dels premiats 150903

Imatge del guardó

Imatge del guardó 130409

1  

Fitxers adjunts

Trajectòries Premiats

Trajectòries Premiats
PDF | 938930

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia