1. Aquestes subvencions poden cobrir fins al 75% de l'import total del projecte, amb un màxim de 80.000 euros

El Departament de Cultura, a través de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, obre una nova convocatòria de subvencions destinada a fomentar la creació i la consolidació de programes d'incubació en l'àmbit de la creativitat digital.

Amb aquesta subvenció, el Departament de Cultura pretén donar suport a una baula especialment sensible de tota la cadena de valor de la creació com són els primers projectes o els projectes emergents a través d’incubadores que posin en marxa programes de formació, assessorament, acompanyament i mentoria de projectes de creativitat digital.

La Direcció General d’Innovació i Cultura Digital destina un pressupost de 350.000 euros per a aquesta nova línia de subvencions, amb l’objectiu enfortir la base dels ecosistemes de la creativitat digital i el videojoc a Catalunya.

L’import de la subvenció pot cobrir fins al 75% de l'import total del pressupost, amb un màxim de 80.000 euros. S’hi poden presentar empreses i entitats privades sense ànim de lucre, universitats públiques, ens locals de Catalunya i ens públics adscrits o dependents d’aquestes entitats. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 29 de maig a les 14:00 h. 


La Direcció General d’Innovació i Cultura Digital

L’àmbit d’actuació de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura abasta el suport a la creació de cultura digital i a l’organització d’esdeveniments, el foment de la introducció de pràctiques i tècniques innovadores i mitjançant tecnologies en el procés creatiu en tots els àmbits culturals, el foment de la relació entre els àmbits tecnològic i artístic i el suport a la indústria i a l’ecosistema dels videojocs a Catalunya.

L’objectiu és doble: per una banda, enfortir i millorar les condicions per a la creació de cultura digital i, per l’altra, acostar aquestes expressions i canals a la ciutadania arreu del país.

La Direcció General ha impulsat, d’entre altres iniciatives, una convocatòria de subvencions a l’organització d’esdeveniments de contingut cultural digital, una convocatòria per a l’impuls dels projectes digitals amb tecnologia immersiva i més recentment una convocatòria de subvencions per a projectes d’entitats que articulin el sector de la Cultura Digital. També ha coordinat i presentat la Taula del Videojoc de Catalunya, s’ha implicat en la implantació territorial dels esdeveniments internacionals d’art digital celebrats a Catalunya i ha fomentat la presència d'empreses emergents culturals catalanes a fires internacionals. A més, la Direcció General està treballant en la definició del Pla de Cultura Digital de la Generalitat per al període 2023-2025.


Programes d'Incubació{"name":"2023/05/10/17/04/d1310de7-2973-4815-a167-f3fcf742f85a.png","author":"DI","type":"0","location":"0","weight":143148}