Empresa i Treball

El conseller Torrent amb el director del SOC i els alumnes diplomats del programa d'FP Dual a Barcelona

Roger Torrent: "Reforcem l'FPO per oferir més oportunitats de treball, aprofitar el talent i enfortir el teixit productiu"

query_builder   15 maig 2023 18:36

event_note Nota de premsa

Roger Torrent: "Reforcem l'FPO per oferir més oportunitats de treball, aprofitar el talent i enfortir el teixit productiu"

En dos anys Empresa i Treball ha destinat 42 milions d’euros al programa FPO Dual, que facilita als joves formació i un contracte de treball de 12 mesos en una empresa

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha afirmat que “reforçar l’FP és una prioritat pel Govern de la Generalitat, ja que permet millorar les oportunitats laborals de les persones i la qualitat del treball, aprofitar el talent i enfortir el teixit productiu”. Torrentha presidit aquesta tarda l’acte de graduació de la primera promoció del programa d’FP Dual a Barcelona, promogut pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). L’han acompanyat el secretari de Treball, Enric Vinaixa i Bonet; i el director del SOC, Juan José Torres i López. També hi han assistit el joves participants del programa i el professorat, així com representants de l’equip formatiu i de coordinació dels centres formatius i de les empreses contractants.

El programa d’FPO Dual s’adreça als joves d’entre 16 i 29 anys en situació d’atur, sense qualificació o nivell formatiu baix. Se’ls ofereix un contracte de formació en alternança per compatibilitzar l’aprenentatge i l'activitat laboral retribuïda, mitjançant un contracte de treball de 12 mesos. Durant aquest temps, les persones joves reben acompanyament, i un cop finalitzat el programa obtenen un certificat de professionalitat que acredita les competències professionals adquirides.

El conseller ha remarcat que el darrer any, “a Catalunya s’ha reduït significativament la taxa d’atur dels menors de 25 anys, mentre al conjunt de l’Estat espanyol ha continuat augmentant”. Torrent ha valorat que aquesta dada “ens encoratja a continuar en la línia de reforçar l’FP a Catalunya”, amb programes com el de l’FPO Dual, que “contribueix a millorar les possibilitats laborals dels joves que hi participen” i que ha qualificat de “programa ja consolidat, que ha vingut per quedar-se. Ha estat molt ben acollit per part dels joves, de les empreses contractants, i del centres promotors”.

En les dues convocatòries del programa d’FPO Dual que s’han posat en marxa, el Departament d’Empresa i Treball ha invertit 42 milions d’euros, i ha comptat amb la participació de 2.133 joves. La solidesa del programa la demostra també el gran nombre d’empreses participants, fins a 836, repartides a tot el territori, que confien en un programa que s’adapta al món laboral i s’alinea amb les necessitats reals i actuals de les empreses, capacitant persones joves en sectors productius generadors d’ocupació o amb mancança de personal qualificat. En aquest sentit, el conseller d’Empresa i Treball ha destacat “la flexibilitat i l’adaptabilitat del programa a les necessitats del teixit empresarial”.

4  

Imatges

Foto de grup del conseller i el director del SOC amb els alumnes diplomats

Foto de grup del conseller i el director del SOC amb els alumnes diplomats 270065

El conseller Torrent lliura el diploma a un alumne del programa d'FP Dual

El conseller Torrent lliura el diploma a un alumne del programa d'FP Dual 170404

El conseller Torrent en un moment de la seva intervenció

El conseller Torrent en un moment de la seva intervenció 169611

El director del SOC en un moment de la seva intervenció

El director del SOC en un moment de la seva intervenció 94639

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
DOCX | 102159

Treball
Ocupació
FP
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia