C-55{"name":"2023/06/14/12/04/7135f4aa-7789-4101-8a9a-e50d8dda5f33.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":2621333}


  1. L’obra comporta la construcció d’un segon carril per a facilitar els avançaments en un tram d’1,5 quilòmetres i la instal·lació d’una barrera central de formigó
  2. Els treballs inclouen actuacions per afavorir l’accessibilitat i la seguretat a Monistrol de Montserrat

El Departament de Territori ha licitat les obres de millora de la seguretat i la fluïdesa de la C-55 al seu pas per Castellbell i el Vilar, per un import de 5,7 MEUR. Els treballs consisteixen principalment en la construcció d’un nou carril per afavorir les condicions de circulació en un tram d’1,5 quilòmetres.


El tram on s’actuarà compta actualment amb dos carrils en sentit Manresa i un en sentit Barcelona. L’obra que es licita comportarà la construcció, en un tram que compta actualment amb un segon carril en sentit Manresa, d’un nou carril per a facilitar els avançaments en sentit Barcelona. El tram discorre des de passat el túnel de Bogunyà fins al viaducte de la riera de Marganell. Per a reforçar la seguretat viària, s’instal·larà una barrera de formigó com a separació entre els dos sentits de la circulació.


El projecte inclou altres actuacions de seguretat viària i de millora de l’accessibilitat en altres punts de la carretera, que abasten també el terme de Monistrol de Montserrat:


  1. Vial de vianants pavimentat en formigó en sentit Manresa d’uns 500 metres de longitud, des del pas inferior de vianants existent al costat del pont de Monistrol de Montserrat fins passat el centre escolar existent. Estarà separat de la carretera per una barrera de seguretat.


  1. Reordenació de l’encreuament de la C-55 amb l’avinguda Germans la Salle de la travessera de Monistrol, amb el tancament de l’entrada des de la C-55 i la creació d’una sortida amb cunya d’acceleració i una illeta pavimentada per ordenar els moviments.


Finalment, l’obra es complementa amb els treballs de drenatge, senyalització, abalisament, barreres de seguretat i mesures d’integració en l’entorn. També s’inclouen tasques d’estabilització dels nous talussos generats.

1  

Imatges

Mapa

Mapa 2621333

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 586402