Acció Exterior i Unió Europea

APLEC

Consellera Serret des de l'Adifolk a Villach: "La cultura catalana és la nostra millor ambaixadora"

query_builder   16 juny 2023 23:05

event_note Nota de premsa

Consellera Serret des de l'Adifolk a Villach: "La cultura catalana és la nostra millor ambaixadora"

  1. La consellera Serret ha inaugurat la 35a edició de l’Aplec Internacional d’Adifolk, que enguany se celebra a Villach, a Àustria, del 16 al 18 de juny
  2. L’edició d’aquest 2023 compta amb la participació de 600 integrants de 25 grups vinculats al món del folklore i la cultura popular catalana
APLEC{"name":"2023/06/16/23/04/4404335d-633e-4fc0-aff3-e3a036b583f0.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":257286}

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha participat en l’acte d’inauguració del 35è Aplec Internacional d’Adifolk que enguany se celebra a Villach, a l’estat austríac de Caríntia, del 16 al 18 de juny.

“La cultura catalana és la nostra millor ambaixadora” ha destacat la consellera Serret en el discurs inaugural de la 35a edició de l’Aplec. En aquest sentit, Serret ha reiterat com gràcies a la cultura catalana “podem explicar com som els catalans i catalanes; som una societat oberta amb ganes de teixir bones relacions”. Unes relacions que, segons Serret, “ens permetran obrir més oportunitats de desenvolupament i cooperació” i així “reforçar el projecte compartit de construcció europea” amb Caríntia.

En l’acte d’obertura de l’Aplec, Serret ha agraït l’acollida del festival a Àustria als representants institucionals de Villach i Caríntia, i els ha traslladat “la voluntat del Govern de seguir estrenyent els lligams”, ara també en l’àmbit cultural.

Per concloure, Serret ha agraït de nou a Adifolk i als catalans i catalanes que s’han desplaçat fins a Villach per a participar en l’Aplec el seu “compromís amb la cultura i el país” i ha destacat la importància de treballar conjuntament, des de la societat civil i les institucions, per “portar Catalunya al món”.

L’acte d’inauguració del 35è Aplec Internacional d’Adifolk, ha comptat amb la participació de les administracions i entitats organitzadores del certamen com el president d’Adifolk, Ivan Besora; l’alcalde de Villach, Günther Albel; i la delegada del govern de la Generalitat a l’Europa Central, Krystyna Schreiber. El president Puigdemont també ha assistit a l’acte.

L’Aplec ha marcat el punt final del viatge institucional de la consellera Serret a Àustria on, entre d’altres, ha visitat la planta de l’empresa de microxips Infineon, i ha mantingut trobades amb el president del Parlament de Caríntia, Reinhard Rohr, amb consellers de l’executiu i amb l’alcalde de Villach.


35è Aplec Internacional d’Adifolk

APLEC{"name":"2023/06/16/23/04/61b84abb-dc10-4ecc-8cd3-9c64d175a0b3.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":263724}

Des d’avui fins diumenge,600 integrants de 25 grups vinculats al món del folklore i la cultura popular catalana ompliran els carrers i les places del centre històric de la ciutat austríaca de Villach per a donar a conèixer la cultura i les tradicions catalanes. 

Durant tres jornades, s’han programat activitats festives i de difusió de la cultura catalana com ballades de sardanes, balls de bastons, cercaviles, concerts d'havaneres i de corals catalanes, mostres de bestiari, correfocs o cercaviles amb gegants i capgrossos.

En l’edició d’aquest 2023 han viatjat fins a Villach una mostra representativa del teixit cultural català com els Pastorets de Vilafranca del Penedès, la colla sardanista Fonts de Valldans, el Cor de Cambra de la Federació Catalana d’Entitats Corals, l’Esbart Som Riu d’Or de Sant Fruitós de Bages, o representants del Pubillatge Nacional de Catalunya, entre molts altres. 


Espai de trobada “Catalonia meets Carinthia”

En el marc dels actes de celebració del 35è Aplec Internacional d’Adifolk, la consellera Serret ha assistit a la inauguració de l’espai de trobada “Catalonia meets Carinthia”. L’exposició, organitzada per la Delegació del Govern a Europa Central i l’oficina de turisme de Villach, té com a objectiu enfortir els lligams entre ambdós territoris a través de la societat, el turisme i la gastronomia típica.

En aquest espai s’han programat, entre altres activitats, tast de vins i de gastronomia catalana, tallers per aprendre a ballar sardanes o balls de bastons, o activitats per donar a conèixer els jocs tradicionals catalans a la societat austríaca.

Cultura
Acció exterior
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia