Protecció Civil

L¿episodi de pluges intenses es preveu especialment intens la propera matinada

Protecció Civil activa en Alerta el Pla INUNCAT per la previsió de xàfecs intensos fins a la tarda de divendres a gran part de Catalunya excepte Terres de l'Ebre

query_builder   29 juny 2023 13:09

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa en Alerta el Pla INUNCAT per la previsió de xàfecs intensos fins a la tarda de divendres a gran part de Catalunya excepte Terres de l'Ebre

  1. L’episodi es preveu especialment intens la propera matinada

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT en fase d'ALERTA en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya que indiquen que avui a partir del migdia i fins demà a la tarda es preveuen xàfecs intensos acompanyats de tempesta i localment de fenòmens de temps violent (pedra i/o ratxes molt fortes de vent) a gran part del territori, excepte a l'extrem sud. L’episodi serà especialment intens durant la matinada de dijous a divendres. Es podrà superar el llindar de 20mm / 30 min i de forma local es pot superar el llindar de 40mm /30 min.


La CHE (Confederació Hidrogràfica de l'Ebre) ha informat al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT que ha intensificat la vigilància i recorda la possibilitat de que es produeixin crescudes sobtades a barrancs i afluents de petita entitat en aquells punts on es donin les tempestes més intenses. Així mateix, es recorda que cal fer atenció a les zones properes a rius, rieres i torrents de tot el territori que puguin patir inundacions a causa de les pluges intenses, no apropar-s’hi i en cap cas creuar-los en cas de pluja abundosa o inundació.

L'ACA també ha informat al CECAT que farà seguiment de l'episodi de pluges per la possibilitat de crescudes sobtades de les lleres.

Cal extremar la precaució amb les activitats al rius, rieres i torrents i el seu entorn. En cas de pluja intensa cal allunyar-se de punts baixos, guals i zones inundables.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Cal tenir ben presents els consells davant fortes pluges que es poden consultar a interior.gencat.cat/inundacions

Emergències
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia