Territori

passera Manresa

Les obres de la passera per a vianants i ciclistes sobre la C-55 a Manresa avancen amb la instal·lació de l'estructura metàl·lica

query_builder   30 juny 2023 13:36

event_note Nota de premsa

Les obres de la passera per a vianants i ciclistes sobre la C-55 a Manresa avancen amb la instal·lació de l'estructura metàl·lica

Manresa passera{"name":"2023/06/30/13/28/8e98143b-eada-44d7-b991-51ada79689b4.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":1094942}


  1. Els treballs per a la construcció d’una passera per a vianants i ciclistes sobre la C-55 comportaran el tall de la carretera entre les 22 hores de dilluns, 3 a les 5 hores de dimarts, 4

Les obres que el Departament de Territori està executant per a la construcció d’una passera per a vianants i ciclistes sobre la C-55 al seu pas per Manresa avancen i comportaran afectacions al trànsit la nit de dilluns, 3 a dimarts, 4 de juliol. Els treballs d’instal·lació de l’estructura metàl·lica sobre els pilars de la nova estructura, paral·lela al pont sobre la C-55 de la carretera BV-1225, requerirà el tall al trànsit de la C-55 en tots dos sentits, entre la sortida Manresa - Els Trullols (direcció Barcelona) i la sortida Manresa - Bufalvent (direcció Berga - Solsona).

La carretera quedarà tancada al trànsit entre les 22 hores i les 5 hores, si bé a partir de les 21 hores es podrà produir alguna afectació per les tasques preparatòries de reduccions de carril i desviaments de la circulació. Durant el tall, els itineraris alternatius, que estaran senyalitzats, seran els següents:

  1. Els vehicles que circulin cap a Barcelona es desviaran a la sortida Manresa - Els Trullols per continuar pel carrer d’Alvar Aalto i la carretera del Pont de Vilomara per incorporar-se de nou a la C-55 direcció Barcelona.


  1. Els vehicles que circulin cap a Berga - Solsona es desviaran a la sortida Manresa - Bufalvent per continuar per la Ctra. Pont de Vilomara, carrer Narcís Monturiol, la Ctra. BV-1225 (direcció centre ciutat) i s'habilitarà un accés provisional a la C-55 en direcció a Berga - Solsona.


D’altra banda, també es tancarà a la circulació el pas de la carretera BV-1225 per sobre de la C-55. En conseqüència, els vehicles que es dirigeixin al polígon industrial de Bufalvent o al municipi del Pont de Vilomara i Rocafort hi hauran d'accedir des de la C-55 en direcció Berga - Solsona i seguir els itineraris indicats des de la sortida Manresa - Bufalvent.


Passarel·la per a la mobilitat descarbonitzada

El Departament de Territori té en execució des del març les obres per a construir una passarel·la per a vianants i ciclistes sobre la C-55 que unirà el barri de Cal Gravat i el polígon de Bufalvent. Aquesta actuació permet afavorir la mobilitat descarbonitzada i activa, en facilitar el pas de vianants i ciclistes en condicions de seguretat. L’obra, finançada com a part de la resposta de la Unió a la pandèmia de COVID-19 mitjançat el Programa Operatiu FEDER 2014-2020, compta amb un pressupost de 650.000 euros i finalitzarà durant aquesta tardor.


L’estructura tindrà prop de 50 metres de longitud i 3 d’amplada i s’està construint adjacent al pont de la carretera BV-1225 sobre la C-55. La nova passera per a vianants i ciclistes connectarà amb el camí existent que transcorre paral·lel al traçat de la BV-1225 i formarà part de la xarxa pedalable entre Manresa i el Pont de Vilomara.

2  

Imatges

Fotografia passera en construcció

Fotografia passera en construcció 1094942

Fotografia estructura metàl.lica

Fotografia estructura metàl.lica 596188

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 485741

Mobilitat
Seguretat
Infraestructures
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia