1. S’hi destinaran uns 25 milions d’euros més, que contribuiran a millorar l’atenció a la diversitat
  2. La Jornada d’EAP se centra en el seu paper clau en l'acompanyament d'alumnat, centres i famílies i en la coordinació interdepartamental
Jornada d'EAP{"name":"2023/07/05/10/33/5f39c6fb-0335-4cf5-a95e-6e9084820b4a.jpeg","author":"Educació","type":"0","location":"0","weight":226592}


La consellera d’Educació, Anna Simó i Castelló, ha destacat l’increment de dotacions per reforçar els Equips d’Assessorament Psicopedagògic (EAP) el proper curs escolar. De fet, no hi havia hagut mai un augment tan important de la plantilla destinada a l’educació inclusiva com la que s’experimentarà el curs 2023-2024, quan es destinaran uns 25 milions d’euros més a l’atenció a la diversitat. Concretament, els EAP tindran uns reforços de 52 psicopedagogs, 30 fisioterapeutes i 21 treballadors socials.


Simó ha assegurat que “l’objectiu és avançar plegats cap a un entorn educatiu on tothom tingui cabuda i gaudeixi dels mateixos drets i llibertats sense deixar ningú enrere”, tot i que també ha apuntat que cal seguir incrementant aquesta inversió i dotacions. La titular d’Educació ho ha manifestat en la inauguració de la Jornada dels EAP que se celebra aquest matí al Teatre Principal de Terrassa davant unes 500 persones.


Continguts de la jornada


La jornada se centra en posar èmfasi en la importància de l’acompanyament a les famílies i la detecció de necessitats en les etapes primerenques. A més, s’hi assenyalarà la urgència d’aconseguir la desburocratització de la tasca diària dels 77 EAP que existeixen a Catalunya, que fan tasques d’acompanyament a l’alumnat i les famílies en les seves propostes d’escolarització, i també d’assessorament als centres.


Seguint el programa de la jornada, s’hi farà la presentació d’un cas de bones pràctiques a càrrec de diversos responsables de l’EAP de l’Alt Penedès i l’Escola d’Educació Especial Delta-Espiga, que detallaran el seu programa CEEPSIR (acrònim de centre d’educació especial proveïdor de serveis i recursos; un suport intensiu que fomenta i garanteix la inclusió d’alumnes amb necessitats educatives especials als centres ordinaris, pel qual els centres d’educació especial passen a ser proveïdors de serveis i recursos per a les escoles i instituts ordinaris).


A més, hi haurà una taula rodona sobre el treball col·laboratiu entre els Departaments de Salut i Educació, una peça fonamental de l’abordatge de l’educació inclusiva. Per últim, el professor universitari jubilat Gerardo Echeita pronunciarà una ponència i la directora general d’Educació Inclusiva, Laia Asso Ministral, clourà la jornada.


Distribució territorial dels EAP


Dels 77 EAP, n’hi ha 4 al Barcelonès, 4 a l'Alt Pirineu i Aran, 4 a Catalunya Central, 9 a Girona, 7 a Lleida, 4 al Penedès-Garraf, 7 a Tarragona, 4 a les Terres de l'Ebre, 9 al Baix Llobregat, 10 a la ciutat de Barcelona, 8 al Vallès Occidental i 7 al Maresme-Vallès Oriental.


5 de juliol de 2023


2  

Imatges

Jornada d'EAP

Jornada d'EAP 226592

Jornada d'EAP (2)

Jornada d'EAP (2) 148503