1. L’actuació donarà continuïtat a l’obra feta en el tram entre Ortedó (Alàs i Cerc) i Adraén (la Vansa i Fórnols) per afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció
  2. Inclou la millora del ferm, dels elements de drenatge i les barreres de seguretat, així com l’estesa de la canalització per a la fibra òptica

El Departament de Territori ha licitat la redacció del projecte constructiu per a millorar la comoditat i la seguretat en la conducció al tram de la C-462 entre la Seu d’Urgell i la cruïlla d’Ortedó (Alàs i Cerc), a l’Alt Urgell. Aquesta actuació donarà continuïtat a l’obra executada entre la cruïlla d’Ortedó i el nucli d’Adraén (la Vansa i Fórnols). La redacció del projecte es licita per un import de 95.000 euros i un termini d’11 mesos.

La C-462 pertany a la xarxa comarcal de carreteres de la Generalitat i permet connectar la Seu d'Urgell amb el Solsonès i el Berguedà. El projecte que s’impulsa definirà tècnicament les actuacions necessàries, valorades en 1,4 MEUR, per a garantir un bon estat de conservació d’aquesta carretera de muntanya, amb un traçat complex i sinuós, i facilitar les comunicacions en aquest àmbit.

Els treballs abasten una longitud de 5,5 quilòmetres i correspondran, principalment, a:

  1. Millora del ferm, amb un tractament previ en aquells punts que presentin més desgast.
  2. Millora dels elements que faciliten el drenatge de la carretera, inclosa la pavimentació de cunetes, que també permeten donar un sobreample a la via.
  3. Adequació de la senyalització i instal·lació de noves barreres de seguretat laterals, que comptaran amb proteccions específiques per a motoristes en els trams on sigui necessari.
  4. Tasques d’estabilització de talussos, de millora d’accessos i de la seguretat i la visibilitat en revolts
  5. Estesa de la canalització per a fibra òptica


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 376353