Acció Exterior i Unió Europea

Serret

Consellera Serret, al Cruïlla: "L'Espai Transforma't ens dona l'oportunitat d'acostar la política de cooperació a les generacions més joves"

query_builder   7 juliol 2023 12:41

event_note Nota de premsa

Consellera Serret, al Cruïlla: "L'Espai Transforma't ens dona l'oportunitat d'acostar la política de cooperació a les generacions més joves"

  1. La titular d’Acció Exterior i Unió Europea visita l’Espai Transforma’t, el punt de trobada de la cooperació catalana al Cruïlla per provocar reflexions crítiques al públic del festival
  2. L’Espai Transforma’t és una iniciativa coordinada per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament amb una vintena d’ONG catalanes


La consellera Serret, amb el logotip de l'Espai Transforma't de fons, al Cruïlla.
La consellera Serret, amb una pancarta de l'Espai Transforma't de fons, al Cruïlla.
{"name":"2023/07/07/12/39/e14523fc-2b0c-42d9-9efa-af4527ac91f1.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":"1015895"}

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha visitat l’Espai Transforma’t, una iniciativa amb la qual la cooperació catalana s’ha estrenat a l’edició d’enguany del Cruïlla amb l’objectiu de provocar reflexions crítiques al públic del festival. Per a Serret, la presència del sector de la cooperació al Cruïlla “ens dona l’oportunitat d’acostar la política de cooperació a les generacions més joves” i de “lligar l’art, la innovació i la tecnologia amb el discurs crític i rebel, però, sobretot, amb l’energia transformadora del jovent per contribuir a reforçar entre tots la cultura de justícia global”.

En aquest sentit, la consellera ha assenyalat la importància de tenir “relleu generacional” i que “el jovent formi part d’aquesta corrent que vol impulsar la política de cooperació per contribuir a un desenvolupament més sostenible i equitatiu arreu”. Serret ha assegurat que ser al Cruïlla, i concretament a l’espai organitzat pels actors de cooperació, “ens permet alinear els valors de la cooperació i reforçar-los encara més, traslladant al jovent que, gràcies a la seva aportació personal, poden contribuir a transformar un món que té molts reptes per davant”. Serret ha volgut agrair la possibilitat de “nodrir aquesta energia i aquestes oportunitats d’intercanvi i d’aconseguir plegats un món millor” al festival, que té lloc aquest cap de setmana a Barcelona.

La consellera Meritxell Serret ha visitat el Cruïlla acompanyada del seu director, Jordi Herreruela, de la directora general de Cooperació al Desenvolupament, Yoya Alcoceba, i del director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), Vicenç Margalef.

L’Espai Transforma’t

L’Espai Transforma’t és una iniciativa coordinada des de la cooperació del Govern i fruit de la col·laboració amb una vintena d’ONG catalanes, amb la coordinació de l’ACCD. Es tracta del primer cop que el Cruïlla acull un espai dedicat a la cooperació i la transformació social, amb propostes dinàmiques i lúdiques que conviden el públic a comprometre’s amb el Sud Global i la justícia arreu del món, i a assumir el seu protagonisme en la construcció de societats pacífiques, equitatives i sostenibles.

En total, són 100 metres quadrats de consciència crítica amb propostes que incideixen en qüestions tan rellevants com la construcció de la pau o la promoció d’alternatives econòmiques que posen la vida al centre. L’espai pot visitar fins al 8 de juliol al passeig situat entre els escenaris Vallformosa i Vueling, i està obert al públic cada tarda, de 18.00 a 00.00 h. La programació completa es pot consultar aquí.

Aquesta iniciativa forma part de la tasca que, durant els últims anys, l’ACCD ha fet per establir aliances amb el món de la cultura per fer arribar el discurs de la cooperació a nous públics, especialment el més jove, i innovar en els formats. En aquest sentit, a banda de participar i incidir a través de la música com amb el Cruïlla, s’està consolidant una línia de treball en l’audiovisual com a eina de transformació, on els festivals de cinema tenen un paper molt rellevant. N’és exemple el projecte Acció>Cinema. Aquest esforç d’aliances té l’objectiu d’abordar, entre d’altres, el desconeixement del jovent de la cooperació al desenvolupament, segons ha revelat una enquesta de cooperació encarregada pel Govern.

El Parlament aprova el Pla director

La consellera Serret ha visitat el Cruïlla després de comparèixer davant la Comissió d’Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació del Parlament de Catalunya, que precisament ha aprovat per àmplia majoria el Pla director de cooperació al desenvolupament 2023-2026. “Tenim clar que la política de cooperació és més necessària que mai pels valors que aporta, per la seva capacitat de contribuir a un món més just i més equitatiu, i per contribuir al benestar de les persones, visquin on visquin”, ha valorat Serret després de l’aprovació de la cambra.

6  

Imatges

La consellera Serret, el director de l'ACCD, la directora general de Cooperació al Desenvolupament i el director del Cruïlla.

La consellera Serret, el director de l'ACCD, la directora general de Cooperació al Desenvolupament i el director del Cruïlla. 1450113

La consellera Serret, arribant a l'Espai Transforma't.

La consellera Serret, arribant a l'Espai Transforma't. 1731803

El director del Cruïlla, Jordi Herreruela, i la consellera Meritxell Serret, fent declaracions.

El director del Cruïlla, Jordi Herreruela, i la consellera Meritxell Serret, fent declaracions. 1220534

La consellera Serret, amb el públic del Festival Cruïlla de fons.

La consellera Serret, amb el públic del Festival Cruïlla de fons. 1089661

Pancarta de l'Espai Transforma't.

Pancarta de l'Espai Transforma't. 1041084

Les propostes de l'Espai Transforma't van des de desfilades de roba justa, jocs vintage i ulleres 3D passant per butaques de descans actiu.

Les propostes de l'Espai Transforma't van des de desfilades de roba justa, jocs vintage i ulleres 3D passant per butaques de descans actiu. 1165804

Cooperació catalana
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia