Empresa i Treball

Estratègia d'Ocupació Juvenil de Qualitat

El SOC aprova l'Estratègia d'Ocupació Juvenil de Qualitat

query_builder   20 juliol 2023 15:40

event_note Nota de premsa

El SOC aprova l'Estratègia d'Ocupació Juvenil de Qualitat

El document, consensuat amb agents socials i entitats municipalistes, preveu incorporar 110 professionals de suport a l’Ocupació Juvenil

La prioritat és garantir l’atenció, acompanyament i orientació de manera permanent per afavorir la presa de decisions formatives i professionals

El consell de direcció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha aprovat aquest matí per unanimitat l’Estratègia d’Ocupació Juvenil de Qualitat. El document, consensuat pel SOC -del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat- amb sindicats (CCOO, UGT), patronals (Foment del Treball i Pimec) i entitats municipalistes (Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis), recull i actualitza els objectius i propostes en benefici dels i les joves en matèria ocupacional. L’Estratègia s’alinea amb els preceptes de l’Estratègia Catalana per a l'Ocupació de Qualitat 2022 -2027 així com el Pla de Desenvolupament de Polítiques d’Ocupació de Catalunya.

A Catalunya, la taxa d'atur juvenil (joves entre 16 i 29 anys) l'any passat va ser del 16'6%, sis punts per sota de la mitjana de l’Estat. Per reduir encara més aquest percentatge l’Estratègia d’Ocupació Juvenil de Qualitat planteja diferents objectius, a desenvolupar en el proper quadrienni, entre els quals destaquen els següents:

  1. Reforçar els serveis d’atenció, acompanyament i orientació personalitzada amb equips de professionals que, de manera estable i permanent, assessorin els i les joves en la presa de decisions formatives i professionals sobretot durant les seves transicions.
  2. Incorporar 110 professionals de Suport a l’Ocupació Juvenil en Consells Comarcals i Ajuntaments. En col·laboració amb el Departament d’Educació i els serveis de joventut treballaran per fomentar la formació professional i prevenir els abandonaments escolars prematurs fomentant el retorn al sistema educatiu.
  3. Millorar el nivell de qualificació de les persones joves impulsant la seva formació permanent, promovent vocacions en sectors amb alta demanda de professionals i superant els estereotips de gènere. Amb aquest objectiu els programes de Formació Professional Dual tindran un rol significatiu i es prestarà especial atenció als col·lectius de joves més vulnerables i a la política de beques i ajuts.
  4. Fomentar la incorporació de les persones joves al mercat laboral a través d’accions de foment de la contractació de qualitat. En aquesta línia, mantindran un paper destacat els programes de contractacions de formació i altres programes combinats com els projectes Singulars.
  5. Reforçar l’emprenedoria i la mobilitat internacional.


1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
DOCX | 140523

Treball
Ocupació
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia