- La convocatòria pot arribar a beneficiar a 591 localitats
- L’objectiu de la subvenció és remodelar i modernitzar les instal·lacions esportives per garantir més accés a l’esport en aquests nuclis
Els municipis de fins a 2.000 habitants ja poden sol·licitar l’ajut per a la millora dels equipaments esportius que gestionen. La subvenció s’emmarca dins el pressupost de 200 milions d’euros “Més esport, més país”, presentat el passat mes de març pel president de la Generalitat, Pere Aragonès Garcia. En total, la convocatòria pot arribar a beneficiar a 591 municipis. És la primera vegada que es destina aquest ajut a nuclis menys poblats.
Aquesta primera partida, per la qual es destinaran 14 milions d’euros, busca donar resposta a les necessitats de les localitats menys poblades. En primer lloc, remodelar i modernitzar les infraestructures ja construïdes per, en segona instància, i com a conseqüència, garantir que les activitats i els serveis esportius es prestin amb més equitat i qualitat. En definitiva, l’objectiu és adaptar els espais esportius a les condicions sociodemogràfiques del medi rural i reduir les diferències entre els nuclis urbans i rurals a l’hora d’accedir a serveis bàsics i essencials com, en aquest cas, és l’esport.
“Més esport, més país” remarca aquesta idea. Des del Govern es treballa per revertir els imaginaris que, en algunes ocasions, defineixen l’esport com un espai exclusivament d’entrenament i competició. La Generalitat mostra, amb aquesta nova marca, la capacitat transversal d’aquest bé, que pot tenir incidència en altres serveis bàsics com són la salut, l’educació, la cohesió social o la cultura. “Estem completament compromesos amb la promoció de l’esport per tot el retorn positiu que aporta a la societat”, compartia el president Aragonès durant l’anunci dels ajuts.
“Més esport, més país” treballa per “revertir el dèficit d’inversions de la darrera dècada”, tal com va remarcar el cap de l’executiu durant la presentació. Les diferents línies de subvenció serviran per dur a termes manteniments i reparacions de les instal·lacions, edificar obra nova a totes les comarques i, alhora, donar resposta a les necessitats específiques en equipaments singulars. També s’oferiran línies de crèdit extraordinàries, mitjançant l’Institut Català de Finances (ICF) per arribar al teixit de clubs i federacions que com a entitats privades sense ànim de lucre gestionen els seus propis equipaments esportius. La primera línia, L1, s’obre quatre mesos després de la presentació de la dotació econòmica, un primer pas de “Més esport, més país”.